31 januari 2020

3 saker vi lärde oss på frukostföreläsningen om innovation

“Innovation är för alla” var rubriken för fredagens frukostföreläsning som vi på Kunskapsgruppen arrangerade tillsammans med Elite Plaza.
Sofia Altås från Corechange höll en väldigt intressant föreläsning där hon på 45 minuter fick oss att tänka till kring hur man lyckas med innovationen.
Bland många godbitar på hur man kan skapa lyckad innovation kan man till exempel plocka ut de här:

    1. Snacka med kunderna/användarna och kom fram till deras behov först. Det är lätt att komma med en lösning – “Vi skapar den här coola produkten!” – innan man kollat av vad folk egentligen vill ha.
    2. Innovation behöver inte vara att komma på något nytt. Det kan lika gärna handla om att ta bort något som inte skapar värde, det finns mycket tid och pengar att spara på det.
    3. Skapa bred involvering och skippa silotänkandet. Tvärfunktionella team är grejen. Både för att komma fram till de bästa lösningarna och för att en bred involvering skapar ett större ägarskap.

Men vet du va? Detta vara bara ett skrap på ytan. Vill du ha hela Sofias power-point-presentation? Maila till fredrik@kunskapsgruppen så skickar jag den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *