Boktips: Stordalen ger mycket tankeföda per lästimma

Äntligen vardag av Petter Stordalen

Hade inga höga förväntningar när jag plockade denna ur hyllan på Pocket Shop, slog upp en sida och började läsa. Men blev fort biten.
Och även om det inte är ett litterärt mästerverk så är den medryckande, intressant och lättläst (vilket alltid är ett plus i min bok).
Stordalen har gjort en lista på sina 10 budord för att känna lycka och lyckas i livet, var och av de får ett kapitel boken.
Dessa är till exempel: ”80% räcker”, ”Var naiv – det är en superkraft” och ”Läs färre tidningar”. Sedan är de kopplade till forskning och andra populärvetenskapliga böcker (det i businesslitteratur evigt förekommande marshmallow-testet är givetvis med) som stöder Stordalens teser. Har du läst din Gladwell, Kahneman och Christensen kommer du nicka bekant flera gånger.
HURSOMHELST: Vill du läsa nåt snabbt, lätt och inspirerande – plocka upp denna.
Själv lånade jag den som e-bok via biblioteket (vilket rimmar bra med avslutningskapitlet där Stordalen hyllar staten och socialdemokratin som skapat våra nordiska samhällen där det är lättast att nå framgång i hela världen), enligt den hade jag läst klart denna på två  timmar och sju minuter. Och för att ha lagt så lite tid får man ut mycket tankeföda.

Fredrik bankler
fredrik@kunskapsgruppen.se
031 – 22 24 55  /  0765-424 396

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser