75 övningstillfällen senare – så gick det med maskinskrivningsövandet

Det har inte varit vårens snackis direkt, mitt försök att bli bättre på att skriva med touchmetoden på tangentbordet.
Vår kursledare Kalle Dixelius tar upp faktumet att vi skriver mer än någonsin i den här artikeln, och med tanke på det så finns det ju tid att spara genom att smattra på i ett snabbare tempo på tangentbordet.
Det var målet när jag i slutet av januari föresatte mig att träna 10 minuter efter lunch varje arbetsdag fram till den 15 juni.

Bra på att hålla i vanan åtminstone
Och att hålla i vanan har i och för sig gått bra. Boken Atomic Habits förespråkar ju att man gör det lätt för sig och gör det i anslutning till något annat om man vill att det ska bli en vana man kan upprätthålla.
Så 10 minuter efter lunchen klockan 13.00 med bra musik i lurarna blev en vana.
Det har gått cirka 90 vardagar sedan jag började och jag har inte missat mer än max 15 (på grund av att jag varit ute på fältet eller liknande.)
Så minst 750 minuter har jag tränat.
Resultatet?
Inte så bra.
När jag började träna låg jag med pekfingervalsen på 30 ord i minuten när jag testade mig på den här sidan. Nu ligger jag med touchmetoden på 28 (kocko nog testade jag mig aldrig på touch innan…).
Dock hade jag i alla fall ökat till 34 i minuten i ”fristil”. Ska sägas att det här är ju inte några bra siffror, gå in själv och testa.
SÅ var detta helt waste?
Nä, jag tycker inte det ändå. Det KÄNNS bättre att skriva touch, lite som att spela ett instrument.
Och jag kommer att fortsätta skriva touch, men det ska bli skönt att slippa öva varje dag.

 
PS. Jag har även åkt på en ”droppfinger”-skada under våren, något som gjort att jag bandagerat vänster lillfinger, det har varit en liten hämsko när det gäller att träffa rätt på p, å, ä och ö.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser