Annas restaurangtips i Göteborg är här!

Många utsocknes kommer ju hit till Göteborg för att gå på våra kurser. För att hjälpa dem hitta rätt i djungeln av restauranger att äta på efter första kursdagen skickade vi ut vår grafiska designer Anna Östling på ett sexmånaders uppdrag. Målet var att testa av alla stans krogar och sedan upprätta en lista över de som håller ”KG-nivå”.
Nu är hon tillbaka med flera härliga restaurangtips i Göteborg.
Här får du exklusivt läsa Annas guide till stans bästa hak. Givetvis markerade efter prisvärdhet.

KGs uteätarguide

$

Köttbullekällaren
Billigaste vinet runt Kungstorget (Källa: Anna). Medelålder: 80+.
Slingra dig fram mellan rullatorer och beställ mediokert vin och medioker äppelkaka – sitt på en skuggig uteservering. Och riktigt sug in kronorna du sparar in på att inte gå till något av de andra ställena runt Kungstorget.

John Scotts takterrass på Avenyn
Så bra solläge! Ge det en chans – det förvånar hur trevligt John Scotts kan vara.

Deli Deli Food and Wine
Budget i stan! Pizzaugn i baren. Härligt hakig stämning och priser där efter. På torsdagar kör Quiz-Jocke frågesport i lokal världsklass.

Ölstugan Tullen
Husmans, billigt. Finns på flera ställen. Det är inte alla som erbjuder en traditionell silltallrik med knäckebröd, rödlök och potatis fram till 23 (kan inte stå till svars för kvalitén eller om den faktiskt finns på menyn). Beställ via QR-kod från bordet! Stort utbud på roliga shottar och snaps. Överraska dina bordskamrater med roligheter från baren helt i smyg och betala via swish!

$$

Puta Madre
Vänta in ”Bordellmamman” och bli visad till ett litet rangligt bord. Läs ur menyn som ser ut som en gammal tidning – beställ goda Margaritas, Mescal eller varför inte ren Tequila? Jag har fått instick om att det ibland är helt katastrofal service – så kan ju vara lite kul som experiment.

Basque
Samma ägare som Puta Madre, men här är det tapas som gäller! Eller pintxos som det visst heter. Underbart koncept med pintxos i bufféstil – där du betalar för antal tandpetare vid kvällens slut. Supergott, roliga viner, poppis. Värt ett besök!

Lagerhuset
Färsköl! Schnitzel! Pilsner Urrrrrquell!!! En känsla av Prag i Göteborg. Tyvärr långt över Tjeckiens prisklass, men absolut värt pengen. Tips! Den vegetariska schnitzeln är riktigt god.

ViViet
Bästa servicen i Göteborg. ÄT DE FRITERADE SÖTPOTATISKAKORNA!

$$$

Toso
Hög musik, asiatiska tapas, mörkt som fasen – men riktigt goda drinkar och fantastiskt god mat! Testa drinken som heter Geisha någonting med hallon. Mr. Miyagi är också ett hett tips och nån drink som vi inte vet vad den heter men som har kokosskum och ananas.

Tavolo
En av de populäraste restaurangerna i centrala Göteborg bland unga – och man fattar varför. Superinstagramvänligt och mycket god mat.

Papa Mastani
Väldigt väldigt goda spett – halloumispettet kan vara det godaste jag testat! En storfavorit.

Tant Anton
Stekigt men väldigt bra. Smårätter. Fuision. Testa det!

Made in China
Hett tips!!! Men akta dig för trappan upp till toaletten – kan bli rätt lurigt efter x antal drinkar. Det blir lätt några stycken för dom är så himla goda. Om det finns på menyn – testa Crispy Nori & Rice Chips (lätt beroendeframkallande).

BOV
Göteborgs bästa pizza! Liten, men rätt trevlig, uteservering. Endast drop-in och få, men mycket goda, napolitanska pizzor. Trendiga viner.

Bonuskategorier:

För dig som saknar 80-talet:

Kometen
Samma meny (och dukar) som då.

Under sommarhalvåret:

Scandic Rubinens takterass
Lång kö till baren, men mycket fin utsikt! Har du inget emot att köa och vänta på drinkar är detta ett perfekt ställe för dig.

Bellora (takterassen Cielo)
Strålande sol och superfint läge vid avenyn. Bordsservering! Men kom tidigt, annars kan det bli svårt att få bord. Pizza med burrata, vitlök och peppar är magiskt god (se nedan).

Stora Teatern
Kanske en av centrala Göteborgs mysigaste uteserveringar, och ett schysst utbud med mat (via QR-kod till bordet) eller varför inte en kanna Norrlands guld. Aperol Spritzen är inte beprövad, men den ser fin ut. Rätt gott om sittplatser och ofta trubadur.  

Havsbaren Tyska Bron
Även här har dom fenomenet QR-kod vid bordet för att beställa! Ni kanske har märkt att vi på Kunskapsgruppen älskar QR-koder, så hatten av till alla restauranger och barer som hoppat på trenden. Sjukt smidigt! Detta stället är rätt dyrt och ibland lång väntetid. Men oj så härligt det är att ta en lunch i solen på en pråm i vattnet. Mycket god Quinoasallad med Avokado (den behöver testas för att förstå hur god den är) och bra fish and chips. 

För dig som är törstig: 

Är du sugen på hemlig cocktailbar – med kanske Sveriges bästa drinkar? Testa Stranger vid Kungstorget. Ifall du hittar den alltså. Ring på en port och se om du blir insläppt. Kan absolut vara kul att testa (ifall du inte bryr dig så mycket om du blir insläppt eller inte).

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser