Boktips: Ger er affärsutveckling bättre odds att lyckas

Dold potential av Mattias Axelson

Boken är skriven av Mattias Axelson som är doktor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm.
Den handlar om hur man kan hitta och utveckla lönsamma innovationer inom sitt företag eller organisation.
För alla vet att man behöver utvecklas för att överleva på sikt. Men ofta är det förtvivlat svårt att göra något annat än förbättringar av den existerande kärnaffären. Det är den man kan och det är där den kortsiktiga lönsamheten finns.
Men frågan är om kärnkompetensen (och bara att klura ut vad den är inte alltid så lätt!) som organisationen besitter kan användas på något annat sätt för att skapa nya lönsamma affärsområden.

Jag tror att de flesta som håller på med affärsutveckling kan känna igen i sig i svårigheten att jobba med riktigt förnyelse i stället för bara förbättringar av nuvarande tjänster och produkter.
Det tar ofta tid innan man ser resultat och frågorna som dyker upp på vägen är kluriga. Hur länge ska man våga vänta på att det händer något? Är det rätt att vi gör det inhouse eller skulle vi öppna ett nytt bolag som förvaltar innovationerna? Vad är egentligen rimliga mätvärden för våra nya innovationer? 

I boken får man ett bra teoretiskt ramverk att placera ut sitt eget innovationsarbete inom. Genom att få en struktur på hur innovationsarbete kan bedrivas och vilka parametrar och dimensioner det finns att förhålla sig så kan man enklare reda ut var man själv befinner sig i processen, och hur man kan ta sig vidare.

Det finns inte en given formel som gör att ni kommer att lyckas hitta er organisations dolda potential, men jag tror att Axelsons bok kommer att hjälpa de flesta som är intresserade att ta ett steg på vägen och förbättra oddsen med att lyckas skapa nya lönsamma affärsområden.

Fredrik bankler

Utbildningsansvarig
fredrik.bankler@kunskapsgruppen.se
031 – 22 24 55  /  0765-424 396

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser