Boktips: Inspirerande för dig som vill lära dig sälja utan att vara påflugen

Boktips: Heart and Sell av Shari Levitin

Det värsta jobb jag har haft var när jag var telefonförsäljare. Jag satt i ett slags boiler-room i utkanten av Skövde och nasade svetselektroder, rengöringsmedel och skjortor med brodyr till lantbrukare runt om i Sverige.
Vi hade en resultat-tavla på väggen och man fick bara ha jeans på fredagar, annars drog chefen sitt standardskämt: ”Var har du hästen? Du ser ju ut som en en cowboy.”
Det var själsdödande.
Men samtidigt så gick jag på provision. Och för att klara av att betala hyran var det bara att bita ihop och försöka trycka ut vår storsäljare, en svetselektrod som kunde svetsa i alla material, till så många grisbönder det gick. Och det var inte många för min del.
Jag minns att jag gick till biblioteket och lånade en bok om försäljning. Den var amerikansk och där stod det att kunden inte kunde säga nej mer än sex gånger. Så om man bara låg i och bemötte kundens argument att inte vilja köpa tillräckligt många gånger så skulle det till slut blir försäljning.
Det slutade med att kunderna runt 3:e nejet blev vansinniga och la på.

Nu för tiden så säljer i stort sett bara när kunder hör av sig till oss, och det är ju en helt annan sak än att sitta och ringa kalla samtal.
Trots mina erfarenheter som ung vuxen har ämnet försäljning ändå fortsatt intressera mig. Och jag imponeras av duktiga säljare, det krävs mycket för att lyckas i det gebitet.

Hursomhelst hade jag haft mer glädje och nytta av att läsa Heart and Sell som 20-åring.
Här bjuds på inspirerande exempel, bra metoder för hur man knyter kunder till sig på ett ärligt och öppet sätt.
Den bjuder på tips om hur man kan ha ett samtal med kunder utan att känna att man kör över dom och ”tvingar” dem till att köpa.
Så vill du ha lite inspiration för att utveckla din försäljning, eller har du någon på ditt jobb som behöver lite ny input, tycker jag att den här boken är ett bra val.
[text-blocks id=”7939″ slug=”fredriks-signatur-utan-bild”]

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser