Charlotte gick Excel för självlärda: ”Efter 40 sekunder var jag såld. Vilken fantastisk kursledare!”

Charlotte Eisner berättar om utbildningen Excel för självlärda

Under ett yrkesliv som både managementkonsult, toppchef och företagsbyggare har Charlotte Eisner själv hållit i många utbildningar och föreläst runt om i världen. 
Men det var först när hon gick kursen ”Excel för självlärda” som hon deltog på en kurs som deltagare. 
– Jag var försiktigt positiv innan. Men efter 40 sekunder var jag såld. Vilken suverän kursledare. Han var fantastisk! Så rolig och så bra, säger Charlotte. 
 
Defa är störst i Norden när det gäller produkter man kan ladda el-bilar med. Ett snabbväxande område i och med att samhället ställer om till att bli fossilfritt. 
Charlotte Eisner är globalt ansvarig för marknad- och försäljning och ska se till att Defa fortsätter att växa i de marknader där de redan finns, och till det addera nya. 
För att själv kunna vara med och bygga de mallar och ark man har som hjälp gick Charlotte Kunskapsgruppens kurs Excel för självlärda.  
– Eftersom jag nu, och även tidigare, har jobbat i snabbväxande branscher har jag aldrig prioriterat att sätta mig i skolbänken, utan jag är en levererare. Efter Handelshögskolan på 90 talet och några tidiga utbildningar i karriären har jag inte gått en enda kurs innan denna, säger Charlotte och ler. 
– Men så kom vi till en punkt där jag kände att ”fasen, nu vill jag också kunna det här på riktigt!”. Och jag finns i en organisation som stöttar den typen av insatser – bra!  
 

Men så kom vi till en punkt där jag kände att ”fasen, nu vill jag också kunna det här på riktigt!”

– Tidigare när jag har varit VD  har jag ju haft min controller eller CFO som har servat mig med de här underlagen. Men nu vill jag bygga dem själv, och det här är en organisation som är ganska slimmad och då är det viktigt att snabbt kunna få fram de arbetsdokument som behövs. Och så var sugen på att lära mig, på riktigt.
Hur var det att sätta sig som kursdeltagare för första gången? Du har ju själv stått på andra sidan och hållit mycket utbildningar och föreläsningar. 
– Jag gick dit med tanken att jag kommer ju i vart fall inte komma hem och kunna mindre än jag kan i dag. Men efter 40 sekunder var jag såld. Vilken fantastisk kursledare! Så rolig och så bra.  
– Det var lättsamt, och gruppen var en jättebra mix. Några som kunde lite mer och några som kunde lite mindre. Och för mig var det bra att andra ställde sina specifika frågor, då fick vi djupdyka väldigt konkret i olika områden som var intressanta även för mig. 
– Jag är så himla glad och imponerad. Det var verkligen suveränt bra!

I en snabbväxande marknad så kan inte alla springa och fråga mig ”kan vi gå ut med det här priset?”. Nu kan de själva plotta in siffrorna och se om det är ok eller inte.  

Vad använder du Excel till i dag? 
-Vi har bland annat byggt egna mallar i Excel där alla parametrar är rörliga och kan ändras. Till exempel pris, bruttomarginal, pålägg för olik marknaders tullar, rabbatter med olika procentsatser, bonusar och annat. Detta är väldigt komplexa ark och jag vill i slutändan se att vi bevakar våra marginaler. Nu kan man det, man ser om det blir rött eller grönt.  
– I en snabbväxande marknad så kan inte alla springa och fråga mig ”kan vi gå ut med det här priset?”. Nu kan de själva plotta in siffrorna och se om det är ok eller inte.  
– Det har gjort oss till en organisation med större självförtroende, det är fler som kan gå ut och förhandla och det går fortare att landa affärer.

VILL DU OCKSÅ GÅ KURSEN EXCEL FÖR SJÄLVLÄRDA? ANMÄL DIG HÄR!


Faktarutan

Namn: Charlotte Eisner
Ålder: 48
Yrke: Global Marknads- och försäljningschef på Defa som verkar i 35 marknader, och snart flera, runt om i världen. Defa är ledande i Norden på laddsystem för el-bilar till bostadsrättsföreningar, arbetsplatser och offentliga miljöer. 
Familj: 4 barn och en hund. 
Bor: Djursholm 
På fritiden: Berg, snö, hästar och hockey.

Klicka här för att läsa mer om utbildningen Excel för självlärda

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser