”att arbetsrätt kan bli så intressant”


Det är inte bara chefer som går vår utbildning i Arbetsrätt.
För löneadministratören Ann Bäckman på Sveba Dahlen i Fristad blev kursen ett bra sätt på att få mer kunskap inom områden som anställningsavtal, kollektivavtal och andra personalfrågor.
– Nu vet jag mer vilka saker jag ska reagera på, berättar hon.Den nybakade bullen, pizzan och brödet du äter dagligen har mycket sannolikt en sak gemensamt. De är förmodligen bakade i en ugn från Sveba Dahlen i Fristad utanför Borås.
Företaget har 150 anställda i Fristad, en av dem är Ann Bäckman som arbetar som löneadministratör.
Hon gick Kunskapsgruppens utbildning i arbetsrätt, både för att kunna vara säker på fler saker direkt, men även för att kunna ställa rätt frågor om man vill ta extern hjälp från till exempel arbetsgivarorganisationen.

Viktigt att det blir rätt

– Ofta hjälper det ju om man har ett hum, så man åtminstone vet vad man ska fråga om. Och man får en känsla av vilka saker man ska reagera på, säger Ann som gick kursen för några månader sedan.
I Anns fall handlar det mycket om frågor gällande kollektiv- och anställningsavtal. Saker som givetvis är väldigt viktiga att de blir korrekta.
– Och det är väldigt bra att man kan kontakta kursledaren efter kursen. Det är skönt att kunna stämma av med Georg (Frick, kursledare) och få hjälp hela vägen om det är så att man sitter med ett ärende man är lite osäker på.
Vad tyckte du om kursen?
– Kursledaren är helt fantastisk. Så kunnig och att han kunde få ett så torrt ämne att bli så intressant var imponerande, avslutar Ann.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser