Andreas om kursen Konsten att hantera besvärliga personer

”18 av 19 tyckte kursen överträffade förväntningarna”

– Av de 19 som var med på utbildningen så tyckte 18 att den överträffade förväntningarna, berättar Andreas Grubbström som arbetar som internutbildningsansvarig på Arbetsmarknadsenheten i Vaggeryds kommun.
Tillsammans med kollegor från försörjningsstödet i kommunen gick man kursdagen Konsten att hantera besvärliga personer.
För Andreas och hans kollegor som arbetar med människor som är långt från arbetsmarknaden handlar det om att skapa bra relationer som ska hålla över tid.
– Sitter man i en kundtjänst och ska hjälpa någon som har problem eller är arg, så löser man ju det och sedan är saken över. Men här kan det ju handla om att vi har personer som vi arbetar med i flera år, berättar Andreas.
– Och det tyckte jag var så bra med den här dagen. Särskilt Magnus gav ju många konkreta exempel och praktiska tips som vi kan använda i vår vardag. Det var väl avvägda exempel som var lätta att koppla till verkligheten och även till hur man bygger långsiktiga relationer, säger Andreas.

Frågor och svar om annat med Andreas Grubbström

Bor? Jönköping.
Familjesituation? Sambo.
Uppväxt? I Jakobsberg och sedan flyttade jag till Jönköping när jag var 6 år.
Typisk jobblunch? Oftast något färdigt jag tar med mig. Vilket ju är lite korkat på grund av att vi har en fantastik restaurangverksamhet här. Men jag måste äta fort.
Dricker helst? Belgisk öl. Det bästa är om man lyckas få tag på Hackenberg, men det är svårt. Finns oftast bara som folköl, men man kan beställa. Eller belgisk klosteröl. Gärna upp på 6-7,5% då får man den bästa smaken, men in lagom mängder.
Kom med ett boktips! Finns en författare som heter David Bianchi, skriver bra deckare. Och en bok som heter Det bortglömda kriget.
Tittar på? Dokumentärer om historia. Det blir en del andra världskriget. Men även Antiques Roadtrip.
Vad drömde du om att bli när du var liten? Stridsvagnsförare, men kom aldrig längre än att bli pansarnörd.
Pansarnörd? Om jag ser en tank kan jag berätta vad det är och det mesta om den. Inte ofta man har med sig egna guider…
Vad är det roligaste med ditt jobb? Mångfalden av aktiviteter och människor. Den ena dagen är inte den andra lik, det händer allting någonting oförutsett.
När var du riktigt lycklig senast? Jag är lite smålycklig jämt och ständigt. Oförskämt nöjd med min tillvaro.
En bra låt: Jag lyssnar på extremt mycket holländsk musik… DJ Marco har många bra låtar.
Vilket är ditt favoritgodis? Äter väldigt lite… Kanske godisnappar i så fall då.
Har du någon oanad talang? Jag hade ingen aning om, innan jag började här, att jag hade talang för att köra gaffeltruck.
Ditt hatämne i skolan? Bild. Dålig lärare och jag var talanglös.
Vilken är den tråkigaste arbetsuppgiften du har? Den har jag precis blivit av med. Det var att hjälpa folk att granska deras cv:n. Nu har jag inga tråkiga arbetsuppgifter längre.
Vilket var ditt första jobb? Första anställningen var som städare på sjukhuset i Jönköping, det var sommaren 1990.
Vad blir det om du ska ha det mysigt en fredagskväll? Nåt libanesiskt, min sambo är från Libanon.
Vilken är din mest kända släkting? Jag har en kusin som har gjort sig ett namn i Danmark. Linn Grubbström heter hon. Hon kan möjligen vara känd i Danmark.
Har du någonsin fått höra att du liknar en kändis? Nä… JO! En gång sa en passpolis att jag liknade en känd kriminell i Tyskland. Men jag vet inte vem det var… Det var inte Andreas Bader i alla fall.

KONSTEN ATT HANTERA BESVÄRLIGA PERSONER

Kursen som lär dig hantera konflikter och besvärliga personer. En inspirerande och lärorik utbildningsdag som gör att du kommer att bemöta andra på ett bättre sätt.

 

Läs mer om kursen här!

 

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser