Camilla om kursen Tillitsbaserad styrning och ledning

Camilla Andersson arbetar som områdeschef på Skånes Universitetssjukhus i Region Skåne.
De har inom sitt verksamhetsområde tagit beslut att arbeta utifrån det tillitsbaserade ledarskapet vilket är i linje med resten av sjukhusorganisationen.
– Inom vårt område har vi en tydlig linje att det är ditåt vi ska, men vi är i början ska jag säga. Och det var för att få ett litet avstamp som jag och en kollega gick den här kursen i Tillitsbaserad styrning och ledning.

”Jag rekommenderar kursen varmt till alla som jag träffar.”

Vad tyckte du om kursen?
– Jag rekommenderar den varmt till alla som jag träffar, och min gamla kollega ska gå den nu i nästa omgång. Jag sa till henne att det är den bästa kurs hon kan gå. Jag tycker att så många som möjligt ska gå den. Den var väldigt inspirerande.

Vad var det som gjorde den så bra?
– Man fick ju fantastiskt mycket bra tips och idéer av Charlotta. Jag gillade att hon jobbade så mycket med exempel, det gör det mycket lättare att knyta till verkligheten. Det var en styrka för mig de här dagarna, att kunskapen är lätt att koppla till sin vardag. Det var implementerbara saker som jag direkt kunde tänka till på att ”det här kan vi göra hos oss” och ”jag vill bara börja jobba med detta direkt”. Det är få kurser som man har känt sig så uppfylld efter att ha gått.

DEN HÄR KURSEN ÄR ETT PERFEKT AVSTAMP IN I DET TILLITSBASERADE LEDARSKAPET

Många chefer rapporterar att de har svårt att komma igång med det tillitsbaserade ledarskapet. Har man inte kunskapen om hur det tillitsbaserade förhållningssättet fungerar kan det verka flummigt och svårt att få grepp om.

Läs mer om kursen här!

FRÅGOR & SVAR OM ANNAT

Bor? En by utanför Lund som heter Håstad.
Familjesituation? Sambo med tre utflugna barn.
Typisk jobblunch? Matlåda med gårdagens rester. Kyckling eller lax ganska ofta.
Dricker helst? Bubbel. Jag tycker om prosecco och crémant, allt bubblande.
Kom med ett boktips! Jag gillar deckare. Kepler nu senast. Spindeln
Tittar på? Jag tittar sällan på tv, jag sitter hellre och stickar.
Vad stickar du just nu? En väst.
Vad drömde du om att bli när du var liten? Sjukgymnast, men det blev sjuksköterska och det är jag mycket nöjd med.
Vad är det roligaste med ditt jobb? Variationen. Den ena dagen är aldrig den andra lik, och det är spännande utmaningar.
Vilket är det äldsta klädesplagg du fortfarande har “in rotation”? Har inget jag kan komma på….jag rensar ofta och handlar nytt.
När var du riktigt lycklig senast? Hmm…när jag får umgås med min familj. Vi umgås jättemycket och gör massa roliga saker tillsammans.
Vilket är ditt favoritgodis? Lakrits och choklad.
Har du något du kan skryta med? Jag har varit med i junior-SM i gymnastik. Tränade i Landskrona från att jag var 12 år till jag började gymnasiet, och det var mitt liv på den tiden. Jag tränade 17-20 timmar i veckan.
Vilken var din styrka som gymnast? Det var nog fristående. När man är på en stor matta och kombinerar volter och kombinerar med dansrörelser.
Ditt hat-ämne i skolan? Matematik.
Vilken är den tråkigaste arbetsuppgift du har? Att jaga resurser. Det är jättesvårt att få tag på sjuksköterskor och undersköterskor. Man lägger mycket tid och energi på det men som inte alltid blir de lösningar som man önskar.
Vilket var ditt första jobb? Jag tror det hette Ralton. Man stod på ett löpande band och packade kataloger. Det var jättetråkigt men jag tjänade en bra pengar, lika mycket som när jag var nyutbildad sjuksköterska.
Vad blir det om du ska ha det mysigt en fredagskväll? Är barnen hemma blir det tacos. Annars kan det bli en plankstek med något gott vin.
Hobby? Tränar cross-fit och stickar.
Har du någonsin fått höra att du liknar en kändis? Ja, en gammal gymnast. Nadia Comaneci (se bild). Jag har till och med fått skriva en autograf för någon trodde att jag var henne. Jag bara höll masken och skrev.

Läs mer om utbildningen i tillitsbaserad styrning och ledning här

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser