Carita om kurserna Svåra personalfrågor & Konsten att hantera besvärliga personer

Carita Moretto är klubbchef på Chalmers GK i Landvetter. Ett jobb med brett ansvar. Personalansvar kombineras med kontakt med medlemmar, inköp och mycket annat. Det är tusen (golf)bollar i luften helt enkelt.

”Den var helt fantastisk, vilken väckarklocka det blev för mig!”

Efter varje utbildning känner jag mig sugen på att gå nästa.

– Det här är inte som ett kontorsjobb där vet att ”det är exakt så här min dag ser ut”. Jag kan ha 100 saker som måste göras, så det gäller hela tiden att prioritera rätt. Så sent som förra veckan så kom jag hit och startade datorn och började svara på ett mail, sedan blev jag avbruten och när dagen var slut så hade det trillat in så mycket annat att jag inte hade hunnit skriva klart det där mailet. Men det är väldigt, väldigt roligt, säger Carita när vi träffas på hennes kontor som ligger i anslutning till receptionen på golfklubben, och är en populär besöksplats för klubbens medlemmar som ofta kommer förbi för att prata.

– Något som ligger mig varmt om hjärtat är kundrelationen. Våra medlemmar brinner för det här, och de ska känna att de är välkomna och att vi gör allt för att de ska trivas här.
Som ett sätt att hålla sig ajour och hela tiden utveckla sig går Carita 2-3 utbildningar per år.
Hos Kunskapsgruppen har hon gått både Lär dig hantera svåra personalfrågor och Konsten att hantera besvärliga personer, och är jättenöjd med båda utbildningarna.

 

Vad har du ändrat efter att du har gått de här kurserna?


– Jag har tagit med mig att våga vara chefen som är rak och tydlig. Säga vad jag menar utan krusiduller. Ju tuffare situation desto mindre prat och mer tydlighet.
– Även att är vi fem i rummet som gått på samma möte, är det högst troligt att vi efter mötet har fem olika uppfattningar och tolkningar från mötet. Viktigt att oavsett vad syftet med mötet var ändå kort stämma av, säga högt hur jag och deltagarna tolkat situationen, så vi alla går därifrån med samma fokus. Vi är alla olika och kommer hantera situationer olika.
Och Carita kommer att fortsätta att utvecklas med Kunskapsgruppen.
– Jag tycker det här formatet 
som ni har med en- och tvådagarskurser är så himla bra. Det tar inte för mycket tid och man hinner få med sig mycket ändå. Och så är det ju så inspirerande. Har man ett problem så kommer man hem med nya infallsvinklar på hur man ska lösa det. Efter varje utbildning känner jag mig hungrig på att gå nästa. Det jag kommer gå i år är Ekonomi för icke-ekonomer, men även starta resan med projektledning.

 Carita om Lär dig hantera svåra personalfrågor

”Väldigt bra. Särskilt andra dagen, då satt man nästan och bubblade av skratt. Man fick upp så mycket igenkänning både på hur man själv och andra agerar.”

Läs mer om ”Lär dig hantera svåra personalfrågor” här

 

Carita Om Konsten att hantera besvärliga personer

”Den var helt fantastisk, vilken väckarklocka det blev för mig. Efter denna dag har jag en stor ödmjukhet inför att försöka förstå varför en person agerar och reagerar som hen gör. Tidigare har jag reagerat direkt mot en person som i min värld agerar felaktigt, nu försöker jag ”läsa” bakom det hen säger. Har lärt mig att bästa bemötandet i många situationer är att hålla mig väldigt väldigt lugn, oavsett hur mycket det kryper inom mig.
Tänker ofta meningen ”less is more” i många situationer, säg mindre! Tog även med mig att ju tuffare budskap som skall lämnas, desto viktigare att det är rak, tydlig och faktabaserad information. Tussa inte ihop något och försök göra ett budskap mindre jobbigt, rakt och tydligt!”

Läs mer om ”Konsten att hantera besvärliga personer” här

 

FAKTARUTAN

Ålder: 41
Bor: Landvetter
Familj: Mina 2 döttrar Isabella 15, Beatrice 13 samt särbon Bosse
Kör: Volkswagen Polo
Yrke: Klubbchef Chalmers Golfklubb
Det roligaste med mitt jobb: Älskar utmaningen att ingen dag är den andra lik
Min tråkigaste arbetsuppgift: När det blir för mycket mailhantering istället för kundkontakt
Det jag skulle bli ”egentligen”/Mitt drömjobb när jag var liten: Golfproffs
Gör på fritiden: Älskar att träna på gymmet i olika former samt löpning ute i det friska. Umgås med nära och kära. Spendera ledig tid i Spanien eller på Tjörn.
Typisk jobblunch: Matiga sallader, gärna med avokado, bulgur, linser samt bönor, protein blir nästan alltid kyckling
Lyssnar du på något när du jobbar? Soft musik brukar spelas i mina airpods när möjlighet ges, samt P3 dokumentär 
Så förkovrar jag mig i mitt jobb (förutom att gå på kurs): Försöker hänga med i det material som  släpps på nätet samt  tidningen Chef & Karriär
Ser på tv: Netflix med någon spännande serie, hamnar ofta på faktabaserade dokumentärer också
En bra bok: Läser för sällan, mest på semestern och då blir det gärna feel goodböcker
Har gått Kunskapsgruppens utbildningar: Lär dig hantera svåra personalfrågor och Konsten att hantera besvärliga personer
Nästa kurs med Kunskapsgruppen: Ekonomi för icke-ekonomer

 

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser