Catharina om kursen Tillitsbaserad styrning & ledning

Catharina Gustafsson är folkhälsostrateg i Gällivare kommun. För att få mer kött på benen kring tillitsbaserat ledarskap gick hon Kunskapsgruppens kurs på temat.

”Det var otroligt givande”

– Jag kände att jag ville lära mig mer om hur ett ledarskap ska kunna fungera om man vill skapa tillit i en grupp. Både för egen del och för att kunna stötta andra som arbetar tillitsbaserat.

Vad tyckte du om kursen?
– Jag tyckte den var otroligt givande. Både ur ett teoretiskt och ett praktiskt perspektiv. Det var intressant att få med sig kunskapen om det  paradigmskifte vi genomgår nu. Att vi går från kontrollstyrt detaljfokus till att börja bygga tillitsbaserat.

DEN HÄR KURSEN ÄR ETT PERFEKT AVSTAMP IN I DET TILLITSBASERADE LEDARSKAPET

Många chefer rapporterar att de har svårt att komma igång med det tillitsbaserade ledarskapet. Har man inte kunskapen om hur det tillitsbaserade förhållningssättet fungerar kan det verka flummigt och svårt att få grepp om.

Läs mer om kursen här!

9 snabba med Catharina Gustafsson

Bor: Gällivare
Jobbar som: Folkhälsostrateg. Ett kommunöverskridande arbete där jag arbetar med att driva frågor i alla förvaltningar.
Vad drömde du om att bli när du var liten? Bondmora. Jag var mycket hos min mormor som liten och där trivdes jag, så det var nog därifrån den drömmen kom.
Har du någon förebild i arbetslivet? Ja, Magnus Lindell som var min chef när jag arbetade på Sida. När jag tänker på honom så tänker jag på en riktigt bra ledare som drev och förnyade saker och ställde frågor också kring sitt eget ledarskap. Han utmanade både sig själv och oss i arbetsgruppen. Han levde som han lärde och fick oss att arbeta på ett nytt sätt.
Vad är det roligaste med ditt jobb? Det är att jag tycker att det är så viktigt. Att skapa jämlikhet och att alla ska kunna må bra.
Har du någon hobby? Jag tycker om att träna, jag springer och går på gymmet. Och så mediterar jag.
Lästips? Den är ju så hajpad så det känns ju tråkigt att säga det men ”Där kräftorna sjunger” av Delia Owens.
Ja, den är grym. Du är inte den första som tipsar om den…
Nä men då måste jag ju ha ett annat tips också… Änkorna av Pascal Engman! Deckare, kanonbra.
Tv-tips? Nej.
Poddtips? Nej, det är inte min grej – ännu

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser