Edmond om kursen Att leda andra utan att vara chef

På Sonima i Tibro arbetar man med att tvätta och packa om delar till Volvos lastbilsmotorer. Delarna kommer från Asien och USA och passerar Sonima innan de är redo att gå vidare till Volvos fabriker och eftermarknader världen över. Edmond Ishaya fick rollen som teamledare för snart två år sedan. Det innebär att han parallellt med att vara operatör har hand om att leda och fördela arbetet för fem medarbetare.

”Kursen var väldigt givande och den gav mig mycket kunskap att bli bättre i min roll.”

Som ett led i utvecklingen för att komma in i sin nya roll gick Edmond kursen Att leda andra utan att vara chef som bland annat går i grannstaden Skövde.

– Jag var på min chef och sa att jag ville gå en kurs så att jag skulle få lite erfarenhet och kunskap. Och han förstod att jag behövde det för att komma vidare med mitt ledarskap.

Vad tyckte du om kursen?
– Väldigt givande och den gav mig mycket kunskap att bli bättre i min roll. Det var lagom tempo, man fick tid att ta in allting och också intressant att höra vad de andra deltagarna hade för utmaningar. Jag tyckte den var väldigt intressant, berättar Edmond när vi tar ett snack i Sonimas lunchrum.

Är det något särskilt du har ändrat efter att du har gått kursen?
– Ja, det här med feedbacken. Jag ger mycket mer feedback nu och försöker få med allihop på att vi ska bli bättre på att kommunicera med varandra och att alla blir delaktiga och vi jobbar som en grupp. Stämningen har blivit ännu bättre efter att vi har börjat med detta.

 

ATT LEDA ANDRA UTAN ATT VARA CHEF

Kursen för dig som leder en arbetsgrupp utan ett formellt chefsansvar. Hitta din outnyttjade potential som ledare, skapa engagemang och locka fram drivkrafter hos dina medarbetare.

 

Gå till kursen

FAKTARUTAN

Ålder: 40
Bor: Tibro
Familj: Gift med 3 barn
Transport till jobbet: Bil
Yrke: Teamledare. operatör och underhållsassistent
Drömjobb: Frisör
Roligaste med jobbet: Nya utmaningar varje dag och jobba med olika folk
Gör på fritiden: Umgås mycket med familjen tycker om spela basket och tennis
Typisk lunch: Potatis med köttbullar
Bra bok: Omgiven av idioter

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser