Elizabet om kursen Excel för självlärda

På LKAB Wassera i Huddinge sitter Elizabeth Altinisik var och varannan dag och jobbar i Excel, med rapporter som ska in till myndigheter och hantering av data från olika redovisningssystem. Hon har gått kursen Excel för självlärda.

”Det var en väldigt personlig utbildning, vilket är något våra kursledare försöker åstadkomma, bland annat genom att man som deltagare kan ta med sig egna case till utbildningen som man får löst.”

– Jag har alltid känt att något saknas, jag har inte förstått grunderna i Excel och hur man ska tänka för att få ut dess fulla potential. Innan kursen har jag försökt lära mig genom att googla mig fram, men det blir en helt annan sak att sitta och höra någon annan lära ut.

Vad tyckte du var det bästa med kursen?
– Kursen var jättebra, framförallt då läraren var väldigt pedagogisk. Han var strukturerad och man kunde lära sig mycket.Det bästa var att kursen var väldigt personlig, bland annat genom att man fick ta med sig egna case till utbildningen som man får löst.

Vad bra! Att arbeta personligt är något alla våra kursledare försöker åstadkomma. Men var det någonting du var orolig för inför utbildningen?
– Innan utbildningen var jag lite orolig för Covid-19 och hur det skulle hanteras, men det var jättebra kurslokaler. När man kom dit såg man att man kunde sitta med avstånd och hela upplägget var väldigt genomtänkt. Jag kände mig trygg med att vara där på plats.

Har du några topp tre grejer du tar med dig från utbildningen?
– Tre saker som jag tyckte var extra bra var först och främst delen om Tabeller. Innan kursen förstod jag inte riktigt hur man använde dem, men nu vet jag hur jag ska göra när jag sitter och jobbar med mycket data ur våra redovisningssystem.
– Jag tyckte även om när han gick igenom grunderna i programmet. Ibland så råkar man knacka in siffror i fel format. Då kommer det upp en grön ruta i Excel. Jag har aldrig riktigt förstått vad en sådan enkel sak betyder. Därför var det väldigt givande att få lära sig enkla regler om hur siffrorna man matar in tolkas i Excel.
– En annan del jag gillade var när han gick igenom funktionerna ”LETARAD” och ”LETAOM”, det kommer jag ha väldigt mycket nytta av i mitt arbete då de förenklar mycket.

En sista fråga. Om du skulle gå en kurs till, vilken kurs tror du det skulle vara då?
– Jag skulle vilja gå fortsättningskursen för Excel för självlärda!

Se intervjun här!

EXCEL FÖR SJÄLVLÄRDA

Kursen för dig som lärt dig Excel på egen hand. Lär dig de snabbaste, smartaste, snyggaste och säkraste sätten att arbeta med Excel och få ut mesta möjliga av programmet.

LÄS MER OM KURSEN HÄR!

FAKTARUTA

Namn: Elizabet Altinisik.
Ålder: 35.
Bor: Stockholm.
Familj: Man & tre barn.
Transportsätt till jobbet: Bil.
Yrke: Redovisningsekonom.
Det roligaste med mitt jobb: Att få ihop siffrorna & analysera.
Min tråkigaste arbetsuppgift: Löpande leverantörsreskontra.
Gör på fritiden: Umgås med syskon och leker med barnen.
Typisk jobblunch: Svensk husmanskost.
Lyssnar du på något när du jobbar? Ibland, färdig spellista från Spotify.
Så vidareutvecklar jag mig i mitt jobb (förutom att gå på kurs): Visar framfötterna & försöker effektivisera arbetet.
Ser på tv: Inget särskilt.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser