Erik ville lära sig hantera sina egna reaktioner

Erik Hedlund är projektledare på Riksbyggen i Gävle. I sitt arbete ansvarar han för ombyggnationer och renoveringar i bostadsrättsföreningar. Något som gör att han ofta hamnar i kläm mellan BRF-styrelsen, boende och de underentreprenörer han anlitat.

Erik om kursen Konsten att hantera besvärliga personer

– För min del handlade det mycket om att jag vill lära mig lite mer om mig själv. Hur reagerar jag? Hur kan jag undvika eller hantera de här situationerna som uppkommer. För de uppkommer, så är det. Man kan vakna en morgon och ha planerat hela dagen, men så har man fått ett mail från någon boende för att den tycker entreprenören har misskött sig på något vis. Och då har man helt plötsligt två diskussioner som man ska ta, en med boende och en med entreprenören, berättar Erik.

Och vad i ditt eget beteende var det du ville ha hjälp att lära dig mer om?

– Jag tror att jag hanterar själva situationerna ganska bra, med de personerna jag möter. Däremot så sitter jag ju hemma och grubblar efteråt. ”Skulle jag gjort så här? Skulle jag ha sagt så här? Varför sa jag inte så?”. Och då lägger jag väldigt mycket tid och energi på det. Fast jag kanske inte behöver.

Fick du hjälp med det då?

– Ja, Mia förklarade ju vad det är som händer i oss vid en konflikt, och att vissa saker kan man ju inte styra över. Sedan är vi ju genetiskt programmerade att reagera som vi gör. Och bara vetskapen om att det är så det fungerar gör ju att man känner sig lite tryggare.

Vad tyckte du om dagen som helhet?

– Den var väldigt bra och gick väldigt fort. Jag kände till och med och att jag hade lite spänningar mellan ögonbrynen efteråt, för jag satt och var så fokuserad och ville inte missa ett ord. Så det var jättebra.

– Magnus del var ju också väldigt bra. Hur han blandade humor och egna erfarenheter. Han hade en bra röd tråd genom sin presentation, och överhuvudtaget så connectar ju föreläsarnas delar väldigt bra med varandra.

KONSTEN ATT HANTERA BESVÄRLIGA PERSONER

Kursen som lär dig hantera konflikter och besvärliga personer. En inspirerande och lärorik utbildningsdag som gör att du kommer att bemöta andra på ett bättre sätt.

 

Läs mer om kursen här!

 

Faktarutan

Bor? Gävle.
Familjesituation? Gift och har två barn, 10 och 13.
Uppväxt? Falun.
Typisk jobblunch? Utelunch. Varierar på vilka ställen så det inte blir så enformigt. Men jag är extremt dålig på att göra matlådor.
Dricker helst? Cola eller ljus öl.
Tittar på? Tittar inte på så mycket. Jag är gammal gamer så får jag tid över tar jag fram PS5:an och spelar Call of Duty.
Vad drömde du om att bli när du var liten? Polis eller pilot.
Vad är det roligaste med ditt jobb? Att man träffar mycket människor och att det är varierande arbetsuppgifter.
När var du riktigt lycklig senast? Jag känner mig hyfsat lycklig hela tiden.
En bra låt: Since You Been Gone med Rainbow.
Vilket är ditt favoritgodis? Dumle.
Har du någon oanad talang? Nä…
Ditt hatämne i skolan? Geografi eller samhällskunskap.
Vilket var ditt första jobb? Lagerarbetare på Kronans Droghandel i Borlänge.
Vad blir det om du ska ha det mysigt en fredagskväll? Altanhäng och grillning.
Hobby? Jag gillar att cykla mountainbike, även om det inte blir så ofta numera.
Vilken är din mest kända släkting? Ja, det skulle väl vara min farfar, han gick bort nyligen, men han var en lokalkändis i Leksand och har skrivit några böcker och har gjort några konstverk. Hoff Sven Hedlund hette han.

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser