”Jag är jättenöjd och det kan hända att jag kommer att gå kursen en gång till bara för att få en repetition.”

Håkan Ruda är VD för fastighetsbolaget Roslagsbils Fastighets AB, där arbetar han med att utveckla företagets växande fastighetsbestånd och har gått kursen Lär dig fastighetsekonomi i praktiken.

Håkan om kursen Lär dig fastighetsekonomi i praktiken

Varför gick du den här kursen?

– Jag kände att jag behövde en uppfräschning på det här med nyckeltal och hur man räknar. Jag har ju jobbat med fastigheter i 20 år, och då mycket med handelsfastigheter och affärsutveckling. Jag har byggt om gallerior och handelsplatser, men jag kände helt enkelt att jag behövde en uppdatering

Vad tyckte du om kursen?

– Jag tyckte den var jättebra. Jag fick precis det jag ville ha. Det här med en genomgång hur man räknar vid värderingar, genomgång av olika metoder. Läraren var mycket bra och pedagogiskt, han malde inte bara på utan det var lättsamt och bra upplagt så man satt inte och nickade till. Jag är ju ingen ekonom i botten och har aldrig varit något mattegeni, så jag vill ha det på ett lättsamt sätt.

Så du är inte ekonom? Vad är du i grunden då?

Skogshuggare, och jag har lärt mig under resans gång, så det var ju inte så att jag satt som ett frågetecken. Jag hade ju varit i kontakt med alla de här begreppen förut, och kände att den här kursen var perfekt för mig.

– Jag är jättenöjd och det kan hända att jag kommer att gå kursen en gång till bara för att få en repetition. Risken är ju när man inte kommer hem är ju att man inte fortsätter jobba med det man lärt sig, men här fick vi ju med de här Excel-snurrorna och de är jättebra när man vill jobba vidare efteråt.

Är det något du gör annorlunda efter kursen?

– Ja, nu när jag håller på att kolla på några nya fastigheter så använder jag mig av en del det jag lärde mig under kursen och de här Excelfilerna vi fick.

LÄR DIG FASTIGHETSEKONOMI I PRAKTIKEN

Kursen som ger dig hands-on verktyg att förstå och arbeta med investeringar, lönsamhet och värdeutveckling i fastigheter.

 

Gå till kursen

Snabbfrågor till Håkan Ruda

Bor? Stockholm och Sundsvall.
Vad är det roligaste med ditt jobb? Jag älskar fastigheter helt enkelt. Det är något man kan ta på och man kan se hur de utvecklas och att de lever. Det är svårt att förklara…
Drömjobb som liten? Bonde. Jag gick skogsbruksskola och hade skogsfirma men sedan kom jag ifrån det och hamnade i fastighetsbanan.
Känns som ett stort steg att gå från skogsägare till fastighetsbranschen, hur hamnade du där? Ja, då bodde jag i Stockholm och arbetade på en reklambyrå och sålde reklam till köpcentrum…
Men hur hamnade du på reklambyrå då? Jag jobbade på en firma som sålde kopiatorer och då kom jag i kontakt med den här reklambyrån.
Men hur kom du i på det här med kopiatorer då? Jag höll på mycket med hockey, och då blev jag värvad som tränare till Djurgården och då fixade de det jobbet till mig.
Typisk jobblunch? Köttbullar och mos på restaurang.
Vad gillar du bäst hemmakontor eller riktigt kontor? Riktigt kontor.
Vad ser du på tv? Jag kollar faktisk mycket på reality, Farmen och sådant. Avkopplande.
Lyssnar du på några poddar? Dålig på det. Min sambo lyssnar mycket på mordpoddar och försöker få in mig på det.
Ditt första jobb? Bonddräng. Jag matade grisar och tog upp potatis, och allt annat man gör på en gård.
Vad gör du på fritiden? Är med familjen, kör skoter och försöker spela golf.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser