Henrik om kursen Excel för självlärda

Henrik Eklund arbetar som forskningsassistent på Västra Götalandsregionen. Ett arbete som till stor del går ut på att sammanställa statistik och där Excel är ett viktigt verktyg. Han har gått Kunskapsgruppens kurs Excel för självlärda.

”kursledaren var väldigt bra. Han lyckades få med sig alla deltagare, och han lyckades göra det roligt för alla.”

– Jag har jobbat mycket i Excel sedan jag slutade studera 2011, men aldrig gått någon utbildning. Jag har lärt mig själv och använt det ganska basic. Men så läste jag om den här utbildningen och tyckte att den lät väldigt bra för att lära sig mer och effektivisera arbetet.

Höll utbildningen vad den lovade då?
– Det tycker jag absolut. Jag har gått på många kurser som är en eller två dagar genom åren. Och då brukar det ju bli att man liksom zonar ut lite men här höll jag fokus i två dagar. Det var så himla intressant och pedagogiskt. Och jag lärde mig mycket grejer som jag har använt sedan dess.

Som vadå?
– Jag jobbar ju mycket i stora filer, och där arbetar jag ju mer med tabeller nu. Och även pivot-tabeller. Men också många fina små kortkommandon som har underlättat väldigt mycket.
Ganska små saker egentligen, men moment som tidigare har tagit onödigt mycket tid tar nu bara några sekunder.
– Och jag har börjat lägga mer tid inledningsvis när jag bygger upp en fil. Jag funderar på hur jag vill ha det och vad jag vill ha ut av den. Det sparar man mycket tid på senare.

Något annat att tillägga?
– Inte mer än att jag är väldigt var väldigt nöjd efteråt och tyckte det var bra på alla sätt. Tyckte framförallt att kursledaren var väldigt bra. Han lyckades få med sig alla deltagare, och han lyckades göra det roligt för alla.

EXCEL FÖR SJÄLVLÄRDA

Kursen för dig som lärt dig Excel på egen hand. Lär dig de snabbaste, smartaste, snyggaste och säkraste sätten att arbeta med Excel och få ut mest möjliga av programmet.

LÄS MER OM KURSEN HÄR!

Prat om annat med Henrik

Bor? Nya Varvet i Västra Göteborg
Familjesituation? Gift och en son på 5 år.
Uppväxt? I Sydöstra Småland.
Närmare bestämt.…? Emmaboda kommun.
Närmare bestämt.…? …utanför liten håla som heter Vissefjärda i en liten by som heter Bamsekulla.
Hur var det att växa upp där? Det var väldigt bra, lugnt och skönt. Finns inte så mycket att göra dock, men det var en trygg uppväxt.
Typisk jobblunch? Tyvärr blir det typ lådor från Dafgårds lite för ofta.
Dricker helst? Öl.
Kom med ett boktips! Please kill me, bok om punkens historia som jag nyligen läst. Superbra!
Tittar på? Fotboll. Främst engelsk fotboll och mitt lag Liverpool, men följer även Allsvenskan.
Vad drömde du om att bli när du var liten? Bagare.
Vad är det roligaste med ditt jobb? Det är nog att man känner att man gör lite skillnad. Vi jobbar ju mycket mot sjukvården och med deras arbetsmiljö. Och där känner jag att vi tillför något som är väldigt viktigt för samhället . Det tycker jag är roligt.
När var du riktigt lycklig senast? Det var nog igår kväll. Jag hade varit sugen på glögg hela helgen, men fick inte tag på någon. Men så gick jag till Systemet igår och köpte en flaska som jag öppnade. Det var en liten lycklig stund.
En bra låt: All My Little Words med Magnetic Fields
Vilket är ditt favoritgodis? Sega nappar.
Har du någon oanad talang? Jag kommer ihåg låttexter bättre än de flesta.
Vilken är den tråkigaste arbetsuppgiften du har? Renskriva anteckningar.
Vilket var ditt första jobb? Jordgubbsplockare.
Vad blir det om du ska ha det mysigt en fredagskväll? Beställa hem indisk mat, ta en öl eller två och kolla på Bäst i test.
Poddtips? Fotbollspodden Big Six och Fördomspodden.
Hobby? Jag gillar att musicera, spelar gitarr.
Har du någon gång fått höra att du liknar en kändis? Ja, en gång när jag var i Saluhallen och skulle köpa grönsaker så stannade handlaren plötsligt upp och bara sa ”60% Messi!”.
Vilken är din mest kända släkting? Jan-Olof Svensson som spelade med Börje Salming i Brynäs på 70-talet.
Säg något som irriterar dig i vardagen. Det finns ju tusen grejer… men folk som inte lyssnar utan bara pratar på om sitt eget, är ju ett exempel.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser