Jenny om kursen Lär dig hantera svåra personalfrågor

Som VD för en frisörkoncern med fem salonger och 35 anställda är en stor del av Jenny Edvinssons arbetsuppgifter att hantera personalfrågor i olika former. På Kunskapsgruppens kurs Lär dig hantera svåra personalfrågor lärde hon sig både om de juridiska och mellanmänskliga aspekterna av detta.

”det är viktigt att lyssna lite bättre och att arbeta med att förstärka det positiva”

Vad tyckte du om kursen?
Jätteintressant! Jag var på en av era kurser för några år sedan när Georg Frick hade en halvdag och jag var väldigt glad när jag såg att han var med även här. Jag tyckte han var väldigt, väldigt duktig och rak och tydlig. Och jag tog med mig väldigt mycket från första dagen, just det här med att tänka till innan man anställer någon. Det är något som verkligen har fastnat. Hur mycket man faktiskt kan och ska fråga om under rekryteringsprocessen. Att inte besluta med magen utan verkligen kolla upp allting. Och veta vilka steg som finns och hur man gör om man ändå anställt fel.

Och dag två?
Ja, då var det kommunikation och den biten… och den är ju svårare… ha, ha. Men Malin var jättebra och otroligt kompetent. Och det var nyttigt att få upp ögonen för hur man kan reagera och få redskap att arbeta med i de här situationerna. Vad jag har tagit med mig därifrån är ju det här att det är viktigt att lyssna lite bättre och att arbeta med att förstärka det positiva. Och jag tycker att när jag gör detta så blir det ett bättre samtal och man kan bygga förtroende för varandra på ett annat sätt. Men det här är ju svåra bitar där det inte finns några exakta svar.

LÄR DIG HANTERA SVÅRA PERSONALFRÅGOR

Kursen som lär dig hur du hanterar svåra personalfrågor med hjälp av ledarskap – eller juridik.

 

Gå till kursen

10 snabba med Jenny Edvinsson

Bor: Storvreta utanför Uppsala.
Jobbar som: VD på frisörkoncernen Mielindgruppen. Vi har fem salonger, fyra i Uppsala och en i Stockholm. I min roll blir det mycket kontorsarbete, mycket personalfrågor. Vi är ju fortfarande så pass små att vi har ju inte någon HR-avdelning, utan det är jag tillsammans med min vd-assistent som sköter allt med de 35 anställda.
Vad är roligast? Att hålla alla bollar i luften och att träffa massa underbara människor som jag får försöka göra det bästa för utifrån förutsättningar och mål.
Har du någon i arbetslivet du vill lyfta fram? Ja, det skulle vara min kompanjon Matilda Mielind. Hon är en driftig visionär.
Vad drömde du om att bli när du var liten? Flygvärdinna. Men jag släppte den drömmen någon gång på högstadiet när jag insåg att det var inte jättepositivt att vara 1.80 lång och gå och huka sig i ett flygplan.
Hemmakontor eller riktigt kontor? Riktigt.
En typisk jobblunch: En matlåda med helgens lax.
Lästips: De sju systrarna av Lucinda Reilly.
TV-tips: Jag har varit helt fast i Robinson tillsammans med mina tre döttrar. Vi har suttit bänkade varenda kväll, det har varit lite lagom skön familjetittning… haha.
Lyssningstips? Nja, jag är inte så mycket för poddar och ljudböcker, gillar att hålla i en riktig bok. Men jag lyssnar på en branschpodd som heter Hair Talks som Frisörföretagarna ger ut, den är bra.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser