Joackim om kursen Excel från grunden

Joackim Dyhre arbetar som Area Sales Manager på BBC Bircher Smart Access AB. Han har gått Kunskapsgruppens kurs Excel från grunden.

”Jag kände att jag lärde mig otroligt mycket. Nu vågar jag hålla på med Excel.”

– Jag kände att jag lärde mig otroligt mycket. Nu vågar jag hålla på med Excel. Innan var det knappt att jag vågade röra programmet. Då kände jag bara “nej, nej, nej, det kommer gå åt helskotta”, men nu har jag faktiskt gjort en prislista till en kund, säger Joackim och skrattar.

– Först satt jag som vanligt med miniräknare och pillade, men nu tänkte jag att “va fasen, nu gör jag det på riktigt i Excel”. Och så gjorde jag det precis som det ska göras och det blev kalasbra.

– Och det är så kul när man känner att man behärskar någonting. Det blir en liten aha-upplevelse liksom “fasen jag har löst det!”.

 

Var det något annat du särskilt uppskattade med kursen?
– Ja, men det är väl den är från grunden, att man lär sig rätt från början så att säga. Det är ungefär som att lära sig köra bil från grunden, att man vet vad som gäller. Man märker ju att vet man inte vad man gör i Excel så kan det bli väldigt fel.

– Och så kursledaren. Jag hade Tiina och hon var väldigt bra. Hon var väldigt pedagogisk och hon kom och hjälpte en när man kört fast.

Lär dig Excel på en dag! Kursen för dig som är ny i programmet – lär dig hitta alla smarta genvägar!

 

GÅ TILL KURSEN

Frågor och svar om annat

Bor? Floda.
Familjesituation? Sambo och hon har 4 barn, jag har 3 barn och 2 barnbarn.
Uppväxt? I Göteborg, Högsbo.
Typisk jobblunch? Det är väl med en kund då. Gärna på nåt trevligt ställe med god husmanskost.
Dricker? På jobbet bli det mycket kaffe.
Kom med ett boktips! Keplers senaste, Spindeln. Men jag lyssnar mer än jag läser, jag kör ju mycket bil. Spindeln är det Jonas Malmsjö som läser in, han är riktigt bra. Det är viktigt det där med vem som läser in.
Några andra favoriter på det området? Stefan Sauk är bra, Johan Rabaeus. Nu lyssnar jag på en bok Helge Skoog läser in. Jag gillar nog de manliga inläsarna bättre än kvinnliga. Det är lite mer styrka i rösten på något sätt. Jag vet inte.
Tittar på? Felix Herngrens senaste serie Vuxna människor, den är rolig.
Vad drömde du om att bli när du var liten? Polis.
Vad är det roligaste med ditt jobb? Att man träffar människor. Och så är det spännande att man aldrig vet vad som kan hända i ett möte. Det kan bli ett bra möte, det kan bli ett mindre bra möte. Man hamnar i olika miljöer, med olika slags människor. Jag tycker om att möta människor helt enkelt, och det är väl därför jag har valt det här jobbet.
Vilken är din favoritapp? Appen till min bil. Har en BMW X1 som tjänstebil, en hybridbil. Det är kul att gå in och kolla i appen hur den laddar.
Vilket är det äldsta klädesplagg du fortfarande har “in rotation”? Jag gillar ju jeans. Så de jag köper brukar jag ha på mig tills de går upp i beståndsdelar. Kan tänka mig att det äldsta paret jag har är 10 år gammalt.
När var du riktigt lycklig senast? Det var när jag träffade mina barnbarn senast. För då sa nämligen mitt yngsta barnbarn, precis när jag skulle åka därifrån, ”Morfar, jag älskar dig”, sa han. Det var liksom bara wow! Det var en sådan bekräftelse, och det är så ärligt. Det kommer jag att leva länge på.
Senast spelade låten på Spotify? The Motto med Tiesto och Ava Max. Jag lyssnar mycket på musik. Allt från klassisk musik till disco.
Vilket är ditt favoritgodis? Ferraribilarna som smakar salt, hallon och surt.
Har du något du kan skryta med? Skryta, jag vet inte… Men jag lyckas ofta få bra kontakt med människor, som jag känner det själv i alla fall.
Vilken är den tråkigaste arbetsuppgiften du har? När man fastnar i pappersarbete, jag vill ju hellre vara ute hos kund.
Vilket var ditt första jobb? Jag jobbade på lagret på Pripps. Arbetet bestod väl i princip på att städa upp pallar med dricka som truckförarna kört sönder. Det blir ett jäkla tryck i de där flaskorna när de skakas också, så det blev en del att städa upp.
Har du någonsin fått höra att du liknar någon? Hmmm… En gång fick jag höra, men jag vet inte om det var seriöst, att jag liknade Gunde Svan.
VA!?
Nej, du nu kom jag på en bättre. Både min sambo och ett par av hennes barn tycker att jag liknar förbundskaptenen Janne Andersson.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser