”Jag har lärt mig mycket som jag använder varje dag.”

Från att tidigare mest ha varit förknippat med ekonomi och redovisning har nu Excel flyttat ut ur räknenissarnas domäner och används i dag brett i alla verksamheter. På Holzner & Åkesson EL använder man det till exempel för att hela tiden kunna stämma av med sina elektriker på fältet hur man ligger till i monteringen av elskåp.

På sitt kontor i ett industriområde på Hisingen står Joakim Lundgren och arbetar vid datorn. Via ett Excelschema som ligger i Sharepoint kan han i realtid följa hur installationen av elskåp förlöper ute på fältet.

Joakim Lundgren

 

 

Joakim om kursen Excel för självlärda

Joakim Lundgren gick kursen Excel för självlärda och är ett levande bevis för att man har nytta av Excelkunskaper i de mest skiftande yrken.

– Här har jag jobbat både med dataverifiering och villkorsstyrd formatering, visar Joakim genom att klicka i ”ja” i en cell och färgen ändras till grön.
– Så om en kund ringer in och frågar hur vi ligger till så kan jag se precis vilka komponenter som är monterade, kablar som är dragna, märkta o.s.v. I våras gick han och en kollega Kunskapsgruppens kurs Excel för självlärda för att ytterligare vässa sin Excelkunskaper.
– Det var en väldigt bra kurs. Jag har lärt mig mycket som jag använder varje dag. Bara dom här smågrejerna på hur man kan göra saker enklare kan man ju spara mycket tid på och gör att det är värt det, berättar Joakim som kunde en hel del Excel redan innan han gick kursen.
– Men det gjorde ingenting. Det vi är ute efter är att förenkla så mycket som möjligt och vi fick verkligen med oss mycket som vi har användning av.

EXCEL FÖR SJÄLVLÄRDA

Kursen för dig som lärt dig Excel på egen hand. Lär dig de snabbaste, smartaste, snyggaste och säkraste sätten att arbeta med Excel och få ut mest möjliga av programmet.

LÄS MER OM KURSEN HÄR!

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser