Lars-Henrik om kursen Att leda i det lilla företaget

Lars Henrik Fritz är VD för Pricka, ett företag som hjälper ekonomiavdelningar att effektivisera sina månadsbokslut.
Han är själv delägare och han har gått Kunskapsgruppens kurs Att leda i det lilla företaget.

”Jag har börjat använda trafikljusmetoden”

Varför gick du kursen?
– Jag kände att jag behövde fler verktyg i min verktygslåda för att leda det här lilla företaget. Vi har haft en lite tuff period dels med Corona och dels med ett utvecklingsprojekt som inte gått som vi velat. Coachningsbiten var ju en sådan del där jag kände att jag ville lära mig mer om, till exempel.

Vad tyckte du om kursen?
– Bra, och framför allt en fantastiskt bra kursledare. Hon var unik. Väldigt kunnig, lagom personlig och ändå med distans. Påläst och erfaren… Jäkligt bra helt enkelt!

Gör du något annorlunda efter kursen?
– Ja, en grej är ju det här när jag ska ta upp något med en kollega. Jag försöker anamma den här trafikljusmetodiken vi talade om. Att först stanna upp, sedan analysera och efter det gå vidare. Det var en konkret grej jag tar med mig direkt.

ATT LEDA I ETT LITET FÖRETAG ÄR UTMANANDE

Som chef i ett litet företag är det lätt att känna sig splittrad mellan olika roller. Dels arbetar du helt säkert operativt samtidigt som du leder dina kollegor. Ofta tar den dagliga verksamheten så mycket kraft och energi att det kan vara svårt att lyfta blicken och se långsiktigt framåt.

 

Läs mer om kursen här!

8 snabba med Lars-Henrik Fritz

Bor: Vällingby
Jobbar som: VD på Pricka. Vi utvecklar system för ekonomiavdelningar så att de ska kunna effektivisera sin månadsbokslutsprocess. Ekonomer sitter och ”prickar” poster, så vi heter vad de gör.
Vad drömde du om att bli när du var liten? Arkeolog, men den drömmen övergav jag på gymnasiet. Istället läste jag ekonomi och sedan läste jag något som på den tiden hette ADB (Automatisk databehandling) i Ronneby. Sedan dess har jag jobbat i gränslandet mellan IT och ekonomi.
Vad är det roligaste med ditt jobb? Nöjda kunder.
Boktips? Utvandrarserien av Vilhelm Moberg.

Lars-Henrik tipsar om Mobergs tetralogi om Karl-Oskar och Kristina.

TV-tips? Det är ju kul att allsvenskan är i gång. Så jag får säga AIKs matcher.
Lyssningstips? Fotboll här också. AIK-podden ”Testa Stör”.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser