Lars-Inge om kursen Projektledning

På Care of Sweden i Tranemo vill man skaffa en gemensam syn och kunskap om hur man kan arbeta i projekt på bästa sätt. Åtta stycken ur personalen gick därför Kunskapsgruppens kurs i Projektledning.

”En av de positiva grejerna med kursen var det här att man redde ut de olika rollerna. Det är så himla lätt att man går in fel roll och fokuserar på fel saker annars.”

– Skulle vi bara ha skickat en person så hade den kommit tillbaka och varit taggad och full av energi och kunskap, men skulle ha haft svårt att få med oss andra. Nu är vi istället en hel grupp som har startat ”Projektet Projekt” som handlar om hur vi ska arbeta med en gemensam projektmodell inom Care of Sweden. Och redan nu en månad senare så ser man hur vi har ändrat sättet att arbeta på, säger Lars-Inge Magnusson som är produktutvecklingschef.

Vad tyckte du om kursen?
– Kursen var jättebra och det var skönt att det inte var någon Power Point-presentation från föreläsarens sida. Istället var det mycket fokus på reflektion, diskussion, dialog och att göra. Och det tyckte jag var riktigt bra i stället för att bara få allt serverat. Detta gjorde att man var väldigt aktiv så dagarna gick väldigt fort och man var rätt färdig på kvällarna.

Du har arbetat med projekt i många år, hade du gått någon utbildning i projektledning tidigare?
– Ja, jag har gått utbildning i projektledning tidigare, men det var över 20 år sedan. Så jag hade ju en viss kunskap om hur man ska driva projekt, men det blir ju att man har vissa vanor och vissa ovanor. För min del var det bra med repetition, och vi kom in på grejer som jag direkt kände att jag kan använda i mina arbeten och med mina medarbetare. Väldigt mycket kopplat till projektinitieringen, förstudiearbetet och de bitarna.

Något annat som du speciellt tog till dig under kursen?
– En av de positiva grejerna med kursen var det här att man redde ut de olika rollerna. Det är så himla lätt att man går in fel roll och fokuserar på fel saker annars. Det är bra att ha tydliga spelregler. Att man vet att det är det här som förväntas av en beställare och det är det här som förväntas av en projektledare. Och likadant att man vet vad som förväntas av en projektdeltagare och resursägare och så vidare. Då vet man hur spelplanen ser ut.
– Nu har vi blivit en grupp ambassadörer. För att implementera detta fullt ut så att vi ska kunna nå våra mål om att växa som företag genom att jobba smartare tillsammans.

PROJEKTLEDNING – SOM FUNGERAR I ALLA BRANSCHER

Lär dig metodiken och få verktygen som hjälper dig leda projekt på rätt sätt!

 

LÄS MER OM KURSEN

 

3 snabba med Lars-inge Magnusson

Bor: Hestra.
Jobbar som: Produktutvecklingschef på Care of Sweden AB i Tranemo som är marknadsledande i Sverige inom madrasser för trycksårsprevention till sjukvården. Har ansvar både för att leda och fördela arbetet, men fungerar även som både projektledare och beställare internt i olika projekt.
Vad är det roligaste med ditt jobb? Att man hela tiden får tänka nytt och lära sig saker.

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser