Lena om kursen Excel för självlärda

Lena Söderström tillhör de självlärda i Excel, och har själv jobbat mycket med att hitta lösningar i Excel. För henne blev Kunskapsgruppens kurs Excel för självlärda ett sätt att hitta mer effektiva metoder i sitt arbete.

”Jag har sällan varit på så bra utbildning! Från att tidigare ha varit hänvisad till metoder som jag själv hittat fram till eller lärt av andra, så kom jag till kursen och upplevde … Aha!”

I Lidingös gamla Elverk huserar sedan några år kommunens Musikskola. Ur rummen på bottenvåningen strömmar det musik från piano och saxofon. En trappa upp sitter Lena Söderström, som är chef för musikskolan. Med 1200 elevplatser och 35 pedagoger i verksamheten, är det ett omfattande administrativt arbete, som hon och intendenten Birgitta Svensson ansvarar för.
För Lena är Excel ett av de verktyg hon använder för att leda verksamheten. Just i dag arbetar hon med budget för en resa till Lettland som en grupp ur skolan ska göra senare i vår.
– Som självlärd i Excel har jag löst behoven på mitt sätt, och det har gjort att jag hittar fram till rätt resultat, men ibland utan att veta hur jag gjorde. Framför allt har jag saknat de smarta och snabba vägarna.

Som självlärd i Excel har jag löst behoven på mitt sätt, och det har gjort att jag hittar fram till rätt resultat, men ibland utan att veta hur jag gjorde. Framför allt har jag saknat de smarta och snabba vägarna.

Efter att hon har gått Kunskapsgruppens tvådagarskurs har Lena märkt att hennes arbete i Excel blir effektivare.
– Ja, det var en fantastiskt bra utbildning, och en lysande pedagog! Från att tidigare ha varit hänvisad till de metoder som jag själv hittat fram till eller lärt av andra, så kom jag till kursen och upplevde … Aha!
– Det är oerhört värdefullt att gå den här kursen, som tar upp allt viktigt, plus att man får med sig kompendiet – som kommer rädda mig i framtiden.

 

 

Här är Lenas Topp-3 Aha-upplevelser på kursen

1. Att koppla blad till varandra “Jag har undrat hur man kan koppla olika blad, så att det man skriver i ett blad kopieras till ett annat. Tidigare kopierade jag och la upp i olika filer, och sedan la in det på försättsbladet. Nu gick vi igenom det på kursen – Ah, det är så man gör!”
2. Att göra snygga presentationer av data “ I mitt uppdrag ingår ju det att kommunicera det vi gör på ett pedagogiskt sätt. Jag vill göra mina presentationer lättförståeliga och snygga, och ville lära mig hur man gör olika diagram av pivot-tabeller. Det fick vi lära oss, och det kommer jag att ha jättestor nytta av. Så bra! Nu ska jag jobba vidare med detta på egen hand.”
3 Att arbeta med tabeller och listor ”Allt är enkelt när man kan det”, men det blir ännu roligare när man blir effektiv och får koll på snabbkommandon . Vi fick lära oss tidsbesparande och smarta metoder för att sortera och filtrera data på bästa sätt. Det har jag stor nytta av i mitt vardagliga arbete!”

EXCEL FÖR SJÄLVLÄRDA

Kursen för dig som lärt dig Excel på egen hand. Lär dig de snabbaste, smartaste, snyggaste och säkraste sätten att arbeta med Excel och få ut mesta möjliga av programmet.

LÄS MER OM KURSEN HÄR!

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser