”Man fick många tankeställare genom dessa dagar.”

Madelene Siitari jobbar som administratör inom äldreomsorgen och har gått kursen Administratör och Koordinator.

Madelene om kursen Administratör & Koordinator

Madelene Siitari är 33 år gammal och jag jobbar som administratör inom äldreomsorgen i Mora Kommun.

– Vi är tre administratörer på boendet som jag jobbar på och vi har hand om 17 SÄBO avdelningar med cirka 10 boende på varje avdelning plus en daglig verksamhet för dementa, en hemtjänstgrupp och ett demensteam (fungerar typ som hemtjänst fast för dementa). En av våra största arbetsuppgifter är personalförsörjning till avdelningarna. Utöver det har vi uppgifter som kan vara allt mellan himmel och jord. Allt från att betala fakturor och beställa vårdmaterial och förbrukningsvaror till att sitta med i utvecklingsarbeten tillsammans med chefer och vår avdelningschef.

Varför ville du gå kursen?
Jag ville gå kursen för att jag tycker att det är roligt och nyttigt med fortbildning! Det blir alltid en liten morot att få åka i väg och få tankar, tips och idéer från annat håll. Det är lätt att man blir lite inrutad annars ?

Vad tyckte du om kursen?
Jag tyckte att kursen var jättebra! Bra blandning av innehåll. Vissa delar skulle man kanske behövt mer utav. Till exempel Officepaketet, även om jag är van att arbeta i programmen, så fick jag massor av tips och trix för att förenkla för mig själv!! Och Mia Törnblom, vilket energiknippe, så rolig föreläsning tror jag aldrig att jag varit på!! Dessutom fick man många tankeställare genom dessa dagar.

Är det något särskilt du tar med dig ifrån den?
Något jag måste bli bättre på, är att säga nej. När man är allt-i-allo som vi administratörer är för det mesta, har man väldigt svårt att säga nej när någon kommer och ber om hjälp. Ibland kan det bli lite mycket och man har svårt att sätta stop. Så det tar jag med mig från kursen, som en utvecklingspotential hos mig själv. Haha..

ADMINISTRATÖR OCH KOORDINATOR

På kursen Administratör och Koordinator har vi samlat fantastiska föreläsare som tillsammans kommer att ge dig ett smörgåsbord av nyttig kunskap, verktyg för din vardag och personlig utveckling.

 

Gå till kursen

24 snabba med Madelene

Bor? Jag bor i Mora i vackra Dalarna. Jag bor ensam i en lägenhet i Mora centrum och trivs kanonbra där!
Uppväxt? Jag är uppväxt i Älvdalen som ligger ca 4 mil norr om Mora. Där bor mina föräldrar och min äldsta storasyster med sin familj. Min andra storasyster och min lillebror bor de, liksom mig i Mora.
Typisk jobblunch? Något som går snabbt att tillaga och som innehåller kyckling eller lax.
Dricker? Dricker gärna vatten eller Pepsi Max.
Kom med ett boktips! Jag älskar böcker, men har tyvärr aldrig tid att läsa dem. Lyssnar dock en del på ljudböcker i omgångar. Jag gillar självbiografier för det mesta, eftersom jag tycker att det är intressant med människors livshistorier och bakgrunder. Annars är jag ju en sucker för chicklit och dyl. Marian Keyes är en av mina favoritförfattare. En riktigt bra bok som jag läst senast var Jojo Moyes ”Livet efter dig”.
Tittar på? Jag tittar hellre på någon bra serie än på film. Gillar serier mer för att man ”lär känna” karaktärerna bättre än på film. Det kan vara allt mellan ”Vänner” och ”Desperate Housewives” till ”Handmaids Tale” och ”Game of Thrones”.
Vad drömde du om att bli när du var liten? Som liten hade jag hade drömmar om att bli veterinär som typ alla andra barn, men livet tog en annan bana kan man säga ?
Spelar du något instrument? Jag spelar inte något instrument, men hade gärna kunnat spela piano eller gitarr för vänsterhänta.
Vad är det roligaste med ditt jobb? Det roligaste med mitt jobb är att det är så varierande. Jag gillar rollen i att vara spindeln i nätet som slängs mellan än det ena än det andra. Det gör att man aldrig tröttnar på sitt jobb, även om vissa dagar ibland kan vara tyngre än andra.
Vilken är din favoritapp? Det skulle vara instagram i så fall, eftersom jag älskar att fota och det är mest bilder där, men det är ju så jäkla mycket reklam överallt.
Vilket är det äldsta klädesplagg du fortfarande har “in rotation”? Mitt äldsta klädesplagg är nog en mjukisbyxa som jag fick av mitt ex för 10 år sedan… haha.. Den används dock inte så ofta alls, men det händer.
När var du riktigt lycklig senast? Det var den 5 augusti 2021 när min första systerdotter kom till världen. Hennes föräldrar hade väntat i nästan 14 år på henne. Så hon är och var en efterlängtad unge?
Vad gör du när du inte kan sova? Just nu är jag inne i en period av dålig sömn, så jag är nog fel person att fråga… Har inte något bra knep, för då hade jag tagit till det själv för länge sen.. haha..
Senast spelade låten på Spotify? X av Miss Li. Hon är grym!
Vilket är ditt favoritgodis? Choklad är och förblir min last i livet.
Vilken är din käraste ägodel?Min käraste ägodel är min Pardini .22 med växelsats till .32. Det är pistolen som jag tränar och tävlar med.

Vilken är din största merit? Störst meriten är nog att jag tagit ett Junior lag-SM-guld och ett Junior lag-SM-silver i pistolskytte. Det är medaljer jag är stolt över än idag, trots att jag tillsammans med min kusin erövrade dem för flera herrans år sedan. Nu siktar jag på att ta individuell SM medalj som vuxen istället!
Dit hat-ämne i skolan? Hat-ämne i skolan var helt klart matematik. I varje fall på gymnasiet, men det var nog för att läraren vi hade var så himla dålig på att lära ut. Jag läste upp matte B efter gymnasiet och fick en lärare som var helt fantastisk, han förklarade på flera olika sätt ända tills man förstod. Inte många lärare som har den egenskapen.
Vilken är den tråkigaste arbetsuppgiften du har? Att tala om för en avdelning att de får gå kort, när det inte finns någon vikarie. Det är det svåraste med jobbet när man vill lösa allt åt alla hela tiden.
Vilket var ditt första jobb? Vårdbiträde i hemtjänsten. Ett jobb som jag trivts väldigt bra med. Jag älskar att jobba med människor. Det finns nog ingenting som är så komplext, omväxlande och roligt som det!
Vad blir det om du ska ha det mysigt en fredagskväll? Mys på en fredag kväll, då blir det nog ett varmt bad, sen tacos till middag framför en bra serie på TV:n. Klyschigt I know. haha..
Poddtips? Jag gillar lite olika poddar. Just nu lyssnar jag på ”Relationspodden” med Bingo Rimér och Katrin Zytomierska, annars gillar jag ”Fallen jag aldrig glömmer” med Hasse Aro eller P3 Dokumentär.
Hobby? Jag håller på med pistolskytte och har gjort det sedan 2005. Den sporten ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag kan verkligen rekommendera alla som är nyfikna att testa på det! Det roligaste med sporten är att man tävlar mest mot sig själv, och man kan glädjas lika mycket när det går bra för andra.
Vilken är din mest kända släkting? Mest kända släkting? Måste väl bli Mora-Nisse då. Men jag vet inte om han räknas.. haha.. Han var tre- eller fyrmänning med min morfar, så vi är väl släkt, men på väldigt långt håll.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser