”Det finns inte så många utbildningar som riktar sig mot det jag gör. Men när jag läste programmet till den här kursen så tänkte jag att detta är en kurs som passar perfekt för mig.”

Maria Rydman arbetar som operationsplanerare på öron-näsa- halskliniken på Umeå Universitetssjukhus. I den rollen lägger hon ett pussel där det gäller att passa ihop bitarna läkare, operationssalar och patienter på det mest optimala sättet. Hon har gått vår kurs administratör och koordinator.

Maria om kursen Administratör & Koordinator

Vad tyckte du om kursen?
– Jag tyckte den var jättebra. Jag fick mycket tankar om hur jag fungerar som människa, vad jag gör och vad jag kan göra på andra sätt. Den gav faktiskt mycket.

– Sista föreläsningen med Mia Törnblom var ju mycket upplyftande. Men jag tror ändå att det jag tar med mig mest är det här med hur jag planerar och hur jag ska tänka kring min kalender.

– Ta en sådan sak som att jag alltid har suttit med öppen dörr här på jobbet, kanske att jag behöver stänga till den ibland för att få jobba ostört. Men båda dagarna var mycket givande. Och det var ett bra arrangemang runt om också, med ett bra konferensställe och så.

ADMINISTRATÖR OCH KOORDINATOR

På kursen Administratör och Koordinator har vi samlat fantastiska föreläsare som tillsammans kommer att ge dig ett smörgåsbord av nyttig kunskap, verktyg för din vardag och personlig utveckling.

 

Gå till kursen

FRÅGOR & SVAR OM ANNAT

Bor? Obbola utanför Umeå
Familjesituation? Man och två utflugna barn.
Uppväxt? I Alvik som är en liten by utanför Luleå.
Typisk jobblunch? Matlåda med rester från gårdagen eller någonting från Findus eller Felix.
Dricker? Vatten.
Kom med ett boktips! Jag ska läsa en bok som heter Älskade Ester av Kent Lundholm. Den ska vara jättebra. Den handlar om ett gammalt särfall i Lycksele.
Särfall? Ja, det handlar om en person som har funnits, som var lite speciell.
Vad drömde du om att bli när du var liten? Har nog tänkt sjukvården ganska länge, kanske att jag tänkte veterinär eller så när jag var ung.
Vad är det roligaste med ditt jobb? När man får det att fungera, när det klaffar.
Vilket är det äldsta klädesplagg du fortfarande har “in rotation”? Vilken fråga… Några gamla träningsbyxor. Kring 15 år gamla.
När var du riktigt lycklig senast? Det är jag väl egentligen ganska ofta. I helgen när vi var och tittade på en tulpanodling utanför Sollefteå till exempel. Det var jättekul, jättetrevligt, det var en fin dag.
Vilket är ditt favoritgodis? Polly. Den klassiska.
Har du något du kan skryta med? Jag vet inte om jag kan skryta med något… Jag har tränat min dotters fotbollslag, det är väl ändå nånting?
Ditt hat-ämne i skolan? Språk.
Vilken är den tråkigaste arbetsuppgiften du har? Att ringa och stryka patienter från operation.
Vad gör man då? Då ringer jag till dem och säger att ”du skulle egentligen på operation nästa torsdag, men nu har det blivit ändrat så du kommer att bli kallad igen senare…”
Vilket var ditt första jobb? Det var ett sådant där kommunalt sommarjobb där jag var allt-i-allo på idrottsplatsen i byn.
Vad blir det om du ska ha det mysigt en fredagskväll? Tacos och se en film.
Poddtips? Fallen jag aldrig glömmer med Hasse Aro.
Hobby? Försöker odla lite grann, blommor och så.
Vilken är din favoritform av pasta? Tagliatelle.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser