Markus om kursen effektiv Förhandlingsteknik

Markus Westerhäll jobbar som säljare på Aven i Rabbaldshede. Han har gått vår kurs i Förhandlingsteknik, här berättar han vad han tyckte om den.

”Jag tyckte kursen var helt fantastisk och Bosse var helt otrolig som föreläsare. Jag hade inga speciella förväntningar på förhand, jag tänkte att kanske passar detta mig, kanske inte. Men jag blev väldigt positivt överraskad.”

Det som var mest intressant med kursen var att allt som kursledaren Bo presenterade är ju någonting man gör – fast man inte vet om det. Men nu fick jag ett ramverk att hänga upp det på, och ord för att beskriva det. Det var verkligen ett uppvaknande.

Till exempel det här med styrkeförhållande och maktbalans mellan parterna i en förhandling. Att man analyserar var man ligger i förhållande till andra som har fått samma förfrågan. Det är ju extremt viktigt att veta. Tidigare hade vi inte ett ord för detta. Men nu diskuterar vi; vad har vi att jobba mot? Vad har de att förlora? Vad har vi att förlora?

Och sedan har vi det här med de olika variablerna. Vad har vi egentligen att förhandla om? Det är ju inte bara priset utan det kan vara leveranstider och annat. Så att man inte släpper alla korten på en gång utan att man benar upp det och sparar några ess i rockärmen.

En annan sak som jag har börjat jobba med direkt nu efter kursen är den taktiska agendan. Vi har ju alltid haft en agenda och den har nog varit taktisk, men undermedvetet. Nu kan jag lyfta upp den och tänka att ”så här ska jag göra”.
Det har funkat väldigt bra. Jag har haft två lite större möten nu där jag har kört efter min taktiska agenda. Och utfallet har blivit, inbillar jag mig i alla fall, bättre efter kursen.

Jag har varit på en del kurser där man märker att kursledaren inte har den praktiska erfarenheten av det de lär ut. Men Bosse kunde relatera allt det han lär ut till sin egen erfarenhet och det ger verkligen en extra dimension. Han var även väldigt bra pedagogiskt och såg till att det vi gick igenom återupprepades så att allt knöts ihop. Och han är en jäkligt skön människa helt enkelt.

EFFEKTIV FÖRHANDLINGSTEKNIK

Kursen som lär dig effektiv förhandlingsteknik. Lär dig undgå fallgropar och nå ett bättre resultat av Sveriges mest erfarne utbildare inom förhandling.

 

Gå till kursen

Snack om annat med Markus

Bor? Kungshamn.
Jobbar som: Säljare på Aven i Rabbaldshede. Där levererar man emballage till industrin.
Det roligaste med ditt jobb: Det är att man får vara ute och träffa människor och hjälpa dem att ta fram de här lösningarna som de absolut inte hade trott varit möjligt. Man kan hjälpa dem att effektivisera produktionen och öka deras lönsamhet. Då kan jag känna nästan en eufori.
Kör: Volvo V60.
Typisk jobblunch: Det blir på någon vägkrog. Helst lax.
Lästips: Alkemisten av Paolo Cohelo, har precis läst den. Den är mycket bra.
Ser på tv: Fotboll, är Manchester United-fan.
Poddtips: Säljpodden. Den tycker jag är intressant. Bra att lyssna på i bilen.
Förebild i arbetslivet: Det här låter ju klichéartat, men Elon Musk. En stor idol på många sätt. Hur han tänker utanför boxen och tror att ingenting är omöjligt.
Första jobb du hade: Som 12-åring jobbade jag i leksaksbutik på Smögenbryggan.
Gör på fritiden: Förutom att vara med familjen så försöker jag hinna med lite träning.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser