Jag trodde det skulle bli dödens tråkigt, men det var väldigt roligt!

Kursen i arbetsrätt överträffade Max förväntningar

Max Carlström är en av två delägare till företaget Dina Fastigheter i Mölnlycke . De utvecklar och säljer dataprogram till fastighetsägare, har funnits sedan 2006 och har i dagsläget 6 anställda men håller på att rekrytera fler.
För några månader sedan gick han Kunskapsgruppens utbildning i Arbetsrätt.

Vad var det som fick dig att gå den här kursen i Arbetsrätt?
– Vi gick igenom en process med en uppsägning för några år sedan. Och jag kände då att jag var helt oförberedd på detta, men tog mig igenom det hyggligt i alla fall. Jag fick förhandla med facket och allt det där. Men kände att det här var ändå inget bra alls.
– Jag var fruktansvärt osäker. Min avsikt var ju att göra rätt, men det framstod nog fler gånger som att jag försökte lura den det berörde. Det var inte alls avsikten, men det var då jag insåg att jag måste veta hur det här går till. Jag behövde veta mer för att sköta ett företag med anställda. Vad som är deras rättigheter och våra rättigheter och så.

Hur upplevde du utbildningen?
– Jättebra. Över förväntan. Jag trodde först att jag skulle sitta där själv med mina utmaningar, men märkte att det var väldigt många som var i samma situation. Både VD:ar och underchefer med ansvar för de här frågorna.
– Det blev väldigt bra diskussioner för alla hade med sig någonting in. Det var ju därför de gick kursen. Man fick höra hur alla andra tänkte. Och så var det en väldigt bra kursledare.

Har du använt kunskapen efteråt?
– Ja, det har jag. Vi håller till exempel på att anställa folk nu, och de som sköter intervjuerna har jag förberett på vad man kan och inte kan göra. Vilka frågor man kan ställa och vilka man ska undvika, till exempel. En annan sak är det här med föräldraledighet och hur man kan lägga upp den.

Var det något som överraskade dig på kursen?
– Nästan allt. Jag tänkte att det här kommer att vara dödens tråkigt, men det var faktiskt väldigt roligt. Och stället vi var på var ju fantastiskt, och det gör ju en del också.
– Men framför allt var det kursen och ämnet. Jag tänkte ”det kan inte var roligt”, men det var det!

Läs mer om kursen i arbetsrätt här!

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser