Micaela om kursen Så effektiviserar du arbetsdagen

Micaela Grahn arbetar som receptionist på kontorshotellet Svenska Hus i Göteborg. Ett jobb med minst sagt varierande uppgifter. Hon har gått kursen Så effektiviserar du arbetsdagen.

”Jag ville få en bättre överblick, bättre koll på läget och mindre stress”

– Man gör… Alltifrån administration till besiktningar, ha hand om köket, bokning av konferensrum, fakturering, visningar, evenemang, svara på kundfrågor, ha hand om beställningar… ja det är allt. Det är jätteomfattande. Det handlar om att ha många bollar i luften och kunna komma ihåg mycket som man ska ha i huvudet samtidigt.

Inte så otippat då att du gick vår kurs Så effektiviserar du arbetsdagen, eller?
Nej, jag kände att jag hade väldigt mycket stress här på jobbet en period och att det måste finnas ett bättre sätt att strukturera arbetsdagen, och slippa ha 20 saker i huvudet hela tiden. Vi lever ju i en digitaliserad värld. Jag ville få en bättre överblick, bättre koll på läget och mindre stress helt enkelt.

Vad tyckte du om kursen?
Jättebra. Kursledaren var väldigt bra och hade ett bra upplägg och var intressant att lyssna på.

Har du ändrat något efter kursen?
Jag har tagit tag i en hel del direkt. Bland annat det här med mailen. Jag tömde min inbox, och precis som kursledaren sa så har jag inte tagit tillbaka mailen dit. Det var väldigt skönt. Jag har laddat ner To Do-List, och ska börja använda den. I stället för den här plågan med post-it-lappar på hela kontoret så skriver man ner det i den appen och får en pling när det är dags att göra något. Sedan har jag på min lista att göra en sådan här morgonrutin som kursledaren visade. Så jag jobbar på att sätta upp min struktur för mig själv. Men sedan är det otroligt svårt, när ingen dag är den andra lik och man får nya “problem” att lösa på alla håll dagligen.

SÅ EFFEKTIVISERAR DU ARBETSDAGEN

Få mer gjort och stressa mindre!

 

Gå till kursen

8 snabba med Micaela Grahn

Bor: Partille
Jobbar som: Receptionist på kontorshotellet Svenska hus i Almedal i Göteborg.
Vad är det roligaste med ditt jobb? Det är att det är en sådan variation, kundkontakten och att man har ett eget ansvar att lägga upp arbetet som jag vill, jag får utlopp för alla mina sinnen vare sig det handlar om att inreda, ta hand om ett event eller lösa en uppgift.
Har du någon förebild i arbetslivet eller någon annan du vill lyfta fram? En förebild i det stora hela är Johannes Hansen. Han jobbar ju mycket med mental styrketräning, hur man hanterar stress och konflikter men även hur man kan underlätta dagen i det stora hela. Och sedan vill jag också lyfta fram mina kollegor Pia Bäck och Karin Nielsen som underlättar min dag i stort och smått.
Hur ser en typisk jobblunch ut för dig? Just nu är det ICAs inspirationskasse, som jag äter i köket här på jobbet. Tycker den är bra, den är varierad och man känner att ”Yes! Jag kan också laga mat.”
Lästips? Nej..jag lyssnar mest.
Ok, Lyssningstips då? Jag lyssnar på poddarna Framgångspodden, Johannes Hansen och Effortless Living.
TV-tips: Filmen The Secret: Dare to Dream på Netflix.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser