Mikael om kursen Microsoft Teams

Mikael Johansson är IT-ansvarig på skogsmaskinsföretaget Rottne. Tillsammans med tre kollegor gick han Kunskapsgruppens kurs Bli bättre på Microsoft Teams.

”Vi fick den överblick vi ville ha”

Varför gick ni kursen i Teams?
– För att få lite mer på hands om vad man kan göra och inte göra, och få lite inblick i det. Jag är själv med IT med 250 anställda så jag hinner inte sätta mig in i detalj i allt.
– Och så har vi sagt att vi kommer att börja använda Teams till mer än bara möten.

Vad tyckte du om kursen?
– Bra. Mycket bra. Hon som hade den var påläst och kunnig och kunde svara snabbt på alla frågor. Det var övergripande utan att gå för mycket på djupet så vi fick den överblick vi ville.

Har ni ändrat något efter kursen?
– Vi har flyttat över mycket av kommunikationen som tidigare skedde på mail till Teams, och vi kommer även att ha vår telefoni via Teams på sikt.
– Men den största ögonöppnaren är att vi har haft Office 365 i flera år nu, och vi skummar ju bara på ytan. Man fick ju med sig mycket det här med One Note och så i utbildningen, det var väldigt nyttigt.

Hur var det att går kurs via Teams?
– Det var första gången jag gick digitalt och jag måste säga det att jag har alltid tyckt att ”lärarledda på plats, det är grejen”. Men det har jag ändrat nu. Det var väldigt bra faktiskt, väldigt bra.

BLI BÄTTRE PÅ ATT ARBETA I MICROSOFT TEAMS

Lär dig filhantering, inställningar och hur du skapar, bjuder in, administrerar och deltar i möten.

 

Gå till kursen

12 snabba med Mikael Johansson

Bor: Rottne.
Jobbar som: IT-ansvarig på Rottne som gör skogsmaskiner. Har jobbat här sedan 2007.
Har IT-alltid varit din grej? Nej, började läsa IT när jag var runt 30, tröttnade på att ringa runt till kompisar och be om hjälp med datorer.
Vad drömde du om att bli när du var liten? Allt möjligt, men lastbilschaufför var nog det stora.
Vad är det roligaste med ditt jobb? Att man arbetar mer med människor än man tror.
Men att var ensam på IT för 250 personer låter ju som en mardröm. Hur ser dina arbetsdagar ut? Ingen dag är den andra lik. Jag har inte en aning om när jag kommer hit på morgonen hur min dag ska se ut och det är ganska häftigt. Vissa dagar är jag inte inne på kontoret och vissa dagar sitter jag här hela dagen, det är jätteolika. Tidigare var jag mer på skruv-och-mutternivå, men jag har gått mer mot IT-samordnare. Så jag tar in konsulthjälp där jag behöver, jag kan inte vara expert på allt. Jag kan väldigt lite om väldigt mycket.
Har du någon förebild i arbetslivet? Nej, inte direkt. Men jag har träffat på några stycken som är duktiga inom IT. Men det jag har tagit med mig då är hur de är rent socialt med användarna. Inte rent tekniskt, det kan vilken apa som helst lära sig ungefär.
Lästips? Läser inte så mycket som förr. Så det får bli en gammal bok, Da Vinci-koden, den är grym.
TV-tips? Just nu kollar jag Handmaids Tale, men jag kan inte säga att jag vill tipsa om den… Kollade Game of Thrones nu. Hade inte sett den tidigare och blev helt tagen.
Hobby? He, he… Jag har en barnhobby – Pokemon GO. Men det är avkopplande och jag kommer ut och rör på mig. Jag går mellan 5-7 mil i veckan på grund av detta. Jag började spela för att göra något med min son, men nu är han så trött på mig för att det är jag som driver detta.
Vad är du på för level? 43.
Men hur är utbudets av stops och så i Rottne? Det är rätt så bra. Vi har fyra gym och ett femtontals stops. Och sedan är vi några stycken här på jobbet som spelar och vi har väldigt trevligt när vi gör detta tillsammans, är det fint väder så händer det att vi tar med en pilsner ut. Det är jäkligt kul och mer socialt spel än man kan tro.

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser