Mikael* om kursen Lär dig hantera svåra personalfrågor

Vad var det som fick dig att gå den här utbildningen?
– Det som gjorde att jag ville gå var att jag under de här två åren jag varit på den här arbetsplatsen har genomfört så många svåra samtal att det blev slentrian.

– Jag följde en modell och bara genomförde samtalen, men utan att riktigt lyssna och utan empati. Det handlade bara om något jag skulle ta mig igenom. Och så tänkte jag: ”Hallå! Det här är inte så mitt ledarskap ska vara.” De här samtalen ska ju inte genomföras bara för att, de här samtalen ska ju leda någonstans. Och jag kände att jag kom tillbaka till det tänket genom att gå den här kursen.

Vad är det för typ av svåra samtal du har?
– Det kan vara möten med hela personalstyrkan där jag ska sälja in förändringar. Och man är väldigt motsträviga, man vill inte ha något nytt. Och det är alltid en kamp.

– Samtidigt har jag samtal med personal som inte beter sig så professionellt mot ledningen. Det finns ett chefsförakt här, det kände jag väldigt snabbt när jag började här. Och jag har jobbat hårt för att visa att vi chefer är inte alla likadana… Men med det sagt vill jag inte heller vinna någon popularitetstävling. Jag är chef punkt. Men om vi ska kunna ha en delaktighet på arbetsplatsen så behöver vi respektera varandra.

Vad tyckte du om kursen?
– Jag tyckte den var riktigt, riktigt bra. Det var ett bra upplägg och båda lärarna var jättebra. Kombinationen mellan arbetsrätten och psykologin har ett stort värde. Som personalansvarig är det en superbra kombination att man får både arbetsrätten och de mjukare värdena, för de hänger ihop.

– Vi har till exempel en hel del problem med att fackklubben här inte håller sig till reglerna, och då är det bra att veta vad som gäller. Och båda föreläsarna var så himla bra på att lyssna och gräva lite i våra frågor.

– Det här är en sådan där kurs jag skulle kunna tänka mig att gå vartannat, vart tredje år bara för att fräscha upp sig lite grann.

Något mer du vill tillägga?
– Jag vill verkligen från hjärtat rekommendera den här kursen. Jag tror att flera skulle ha glädje av att gå den. Och det är ingen slentrian rekommendation, det är en riktigt rekommendation.

*Mikael är inte den intervjuades riktiga namn.

LÄR DIG HANTERA SVÅRA PERSONALFRÅGOR

Kursen som lär dig hur du hanterar svåra personalfrågor med hjälp av ledarskap – eller juridik.

 

Gå till kursen

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser