Mimmi om kursen Att leda andra utan att vara chef

I sin roll som VD-assistent har Mimmi Canholm en roll mellan ledning och personal. För att lära sig mer om hur man kan hantera den positionen gick hon Kunskapsgruppens kurs Att leda andra utan att vara chef.

”Jag lärde mig saker jag har nytta av både på jobbet och privat”

– Ja, min roll är inte en chefsposition men ofta handlar det ändå om att förmedla information vidare till personalen och vissa arbetsuppgifter jag har rör personalen i slutändan, då är det bra att ha verktyg och få tips på hur man hanterar och förmedlar på ett bra sätt.

Vad tyckte du om kursen?
– Jättebra! Fantastisk pedagogik. Kursledaren är psykolog vilket gjorde att hon hade goda kunskaper om olika beteenden och kunde referera till situationer man känner igen. Det var så himla härligt att hon tog vardagliga exempel och perspektiv.
– Det var mycket aha-känslor under kursen och man fick verktyg att ta med sig, inte bara har nytta av på jobbet utan även till exempel i en relation.

ATT LEDA ANDRA UTAN ATT VARA CHEF

Kursen för dig som leder en arbetsgrupp utan ett formellt chefsansvar. Hitta din outnyttjade potential som ledare, skapa engagemang och locka fram drivkrafter hos dina medarbetare.

 

Gå till kursen

8 snabba med Mimmi Canholm

Bor? Uppsala.
Jobbar som? VD-assistent på Mielindgruppen, som består av fyra frisörsalonger här i stan. Rollen håller på att utformas, men jag sitter bland annat med schemahantering och avlastar vår VD i diverse uppgifter. Men i och med pandemin ser det lite annorlunda ut. Jag har jobbat här i ungefär 1,5 år. Tidigare har jag arbetat med klättring och som reseledare.
Hobby? Idag tränar jag crossfit efter en låg historik av idrott under min under min uppväxt, med allt från dans, trampolin till bollsporter som handboll och fotboll. Sedan några år tillbaka har vandring blivit ett stort intresse. Min sambo lurade med mig på en tur upp för Galdhøpiggen i Norge och efter det har det blivit ett gemensamt intresse.
Vad är det roligaste med ditt jobb? Att det är att det är så varierande arbetsuppgifter. Ingen dag är den andra lik. Variationen av miljö gör också mycket då vi har fler salonger.
Har du någon förebild i arbetslivet? Jag skulle nog snarare säga att jag har fler som inspirerar mig. Det kan vara allt från en idrottare, kollega, familj, karaktärer från tv/film etc. Men också Matilda och Jenny som är delägare och VD i det här bolaget. De har driv och ambition och ett sätt att leda som jag beundrar. Ex. är att de alltid river i och löser saker, ett ex är bland annat som nu under pandemin när de blivit mycket sjukdom eller brist på städning av samma anledning så har de satt sig för att kontakta kunder och hjälpt till att se över och städa. Ingen uppgift är sämre eller bättre utan vi hjälps alla åt med allt, stort som smått.
Boktips? Tatueraren från Auschwitz är bra. Den sträckläste jag på en dag. Just nu läser jag Ozzy Osbournes självbiografi för fjärde gången, har läst den både på engelska och svenska. Uppskattar verklighetsbaserade böcker eller självbiografier. Rockbiografier är bland annat väldigt underhållande.
TV-tips? Uppskattar allt som har med matlagning att göra och ser en stor charm i Halv åtta hos mig. Stora favoriter annars är På Spåret och Heder med bland annat Eva Röse, som nyligen hade premiär av säsong 2.
Poddtips? Gillar att lyssna på något där jag kan lära mig. Framgångspodden är en bra podd men intressanta gäster som har spännande historier eller jobbar med intressanta frågor eller saker. Blev rätt nyligen rekommenderad Ted talks som är väldigt intressant.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser