Morgan om kursen Effektiv förhandlingsteknik

Morgan Oscarsson bor i Varberg och arbetar som säljare på Tecca. Där säljer han lösningar inom klimatskal (sådant som byggs in bakom fasaden i byggnader för att göra konstruktionen tät och spara energi). Kunderna är främst återförsäljare inom byggvaruhandeln och hustillverkare.

Han har arbetat som säljare i 16 år och gick nyligen vår kurs i förhandlingsteknik.

”Det jag framför allt tar med mig från kursen är att jag insåg hur viktigt det är att förbereda sig ordentligt inför förhandlingar.”

Jag har gått på säljkurser innan och ibland blir det ju väldigt komplext, så att man tycker att det görs krångligare än det behöver vara. Men den här kursen var väldigt praktiskt inriktad och konkret, det gillar jag.

Inför kursen så skrev jag i förstudien som skickades ut att jag ville att Bosse skulle ta upp konkreta fall, och det tyckte jag han gjorde. De här exemplen han hade från näringslivet tycker jag är värt väldigt mycket. De fångar ens intresse och man känner att det är verkligen så här det kan gå till.

Det jag framför allt tar med mig från kursen är att jag insåg hur viktigt det är att förbereda sig ordentligt inför förhandlingar. Det är liksom inte bara att gå in i en förhandling och tänka att man kan få igenom det man vill, om man inte har en väldigt bra strategi för det. Sedan gör ju en sådan här kurs också att man kanske vågar lite mer i förhandlingar. Det här med att våga vara obekväm, och även att hantera att någon är obekväm mot mig.

Även om man är hur förberedd som helst så kan det komma känslomässiga utspel från motparten. Och beroende på vem man möter så får man vara beredd på detta, så att man inte blir överkörd av någon som försöker ”skrämma en”.

EFFEKTIV FÖRHANDLINGSTEKNIK

Kursen som lär dig effektiv förhandlingsteknik. Lär dig undgå fallgropar och nå ett bättre resultat av Sveriges mest erfarne utbildare inom förhandling.

 

Gå till kursen

SNABBA FRÅGOR MED MORGAN

Jobbar som? Säljare på TECCA.
Familj? Sonen Frej 8 år.
Bor? Tvååker utanför Varberg.
Roligaste med ditt jobb? Socialt.
Vad drömde du om att bli när du var liten? Arkitekt.
Typisk jobblunch? Pasta.
Streamingtips? The Queen.
Poddtips? Christer Olsson.
Senast lyssnade låt på Spotify? Message In A Bottle med Taylor Swift.
Vilket var ditt första jobb? Innesäljare på ProfilGruppen.
Gillar att göra på fritiden? Umgås med min son vara i naturen.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser