Natalia om kursen Ledarskap för läkare

Något vi får höra ofta är att våra utbildningar för läkare är roligare att gå än andra kurser de varit på. Detta gäller även för Natalia Sande som är ST-läkare och arbetar på vårdcentralen Fagerängen i Trelleborg och har gått kursen Ledarskap för läkare.

– De två dagarna alltså… Jag kom hem och berättade att jag hade varit på en SÅ bra kurs! Jag tyckte verkligen kursen var superbra, och jag har redan rekommenderat den till många andra ST-läkare. Det var en av de bästa kurser jag har gått, säger Natalia.

Vad var det du tyckte var så bra med kursen? 

Det som var fascinerande var hur kursledaren lyckades få hela gruppen så engagerad på ett väldigt naturligt sätt.

”Från början var vi ett gäng där inte alla kanske verkade lika motiverade, men kursledaren fick oss själva att sätta spelreglerna och därefter var alla igång. Det var imponerande.”

 

Gå till kursen 

”Det var fascinerande hur kursledaren lyckades få hela gruppen så engagerad på ett väldigt naturligt sätt.”

Hur gjorde hon då? 

– Genom att använda de verktygen hon lärde oss sedan att tillämpa i vårt ledarskap. Det var en mycket bra blandning av teoretisk och praktisk tillämpning , och det får man inte alltid i de här kurserna. Från början var vi ett gäng där inte alla kanske verkade lika motiverade, men kursledaren fick oss själva att sätta spelreglerna och därefter var alla igång. Det var imponerande.

Själv leder Natalia läkarteamet på vårdcentralen som består av ca 8 personer.

Vad upplever du för utmaningar med att vara ledare? 

– Detta var en fråga som man fick reflekterade över under kursens gång. Min utmaning är att försöka få alla engagerade samt att försöka ta ett steg tillbaka och låta andra komma med förslag på lösningar istället för att ta över situationen.

Fick du några verktyg med dig på kursen?

– Ja vi fick flera stycken som vi även använde i övningar under kursens gång. Just verktygen inom ledarskap är någon som är bra att tillämpa på både kollegor men även patienter som man ska försöka få motiverade. Kursen hjälper en att analysera sitt eget ledarskap, både styrkor och svagheter samt typen av ledarskap man har.

Kommer du att välja att hålla på med ledarskap framöver också?

– Ja, absolut. Det var också därför jag inte valde vilken kurs som helst utan en som jag trodde faktiskt skulle kunna vara givande. Kursen överträffade med råge mina förväntningar!

SNACK OM ANNAT MED NATALIA

Bor? Malmö.
Familj? Sambo.
Hobby? Vinkurser och matlagning.
Kan du ge mig ett bra vintips? Mat- eller snackevin? Snackevin. Då hade jag valt en Nebbiolo från t.ex. producenten Fontanafredda som även är prisvärt. Med lite mat till så är ett tips El Esteco som är en Malbec från Argentina.
Läser du böcker? Nja, just nu tyvärr bara kurslitteratur.
Vilket var ditt första jobb? Simlärare.
Vad gör du om du inte kan sova? Jag försöker visualisera att jag går in i en mörk tunnel samtidigt som jag räknar upp. På så vis kan man fokusera på annat än eventuella tankar som kan dyka upp.
Senast spelade låten på Spotify? Easy on me med Adele.
Ditt favoritämne i skolan? Matte.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser