Peter om kursen Ledarskapsutveckling för chefer

På Subset i Stockholm arbetar man med IT-säkerhet och man gör det i olika Scrum-team.
Varje team har en produktägare som ansvarar för att gruppens arbete drivs framåt och tillsammans med teamet ser till att det som ska göras blir gjort. Tillsammans med tre kolleger gick Peter Wåhlin kursen Ledarskapsutveckling för chefer.

”Det fanns många bra exempel och övningar som Jessica tog upp som vi kommer att göra med våra team här på arbetsplatsen.”

– I vår roll handlar det mycket om att se till att alla i teamet har det de behöver, mår bra och lösa konflikter så att vi kommer framåt. Det handlar mycket om att ge och få feedback för att hela tiden hitta det bästa sättet att arbeta.

Vad tyckte du om kursen?
Superbra – verkligen! Jag tyckte den var jättegivande. Det var bra och konkreta exempel som var lätta att ta till sig. Och jättekul att få träffa andra som hanterar liknande situationer i sin vardag, men som inte jobbar med samma sak.

Vad kan du säga om Jessica som ledde kursen?
Väldigt kompetent. Både talade och lyssnade bra. Det var både roligt och intressant att lyssna till henne. Överhuvudtaget var det en väldigt ”lätt” känsla över kursen med ett bra upplägg med pauser och så.

Vad har ni på Subset gjort efter utbildningen?
Först hade vi en genomgång av vad vi tyckte om kursen. Och sedan har vi haft en till session där vi har gått igenom vad vi vill extrahera i vårt dagliga arbete.

– Och det fanns många bra exempel och övningar som Jessica tog upp som vi kommer att göra med våra team här på arbetsplatsen. Om hur vi kommunicerar, bland annat.

Något annat du tagit med dig?
Dels det här med konflikthantering. Hur man säger till någon på ett schysst sätt. Om den har ett beteende som kanske missgynnar gruppdynamiken.

– Och Growmodellen (en modell för coachning) och Joharis fönster (en kommunikationsmodell) som kommer att hjälpa oss att tänka på hur vi kan jobba bättre i grupp och komma framåt snabbare och ha roligare tillsammans.

– Jag tog med mig mycket, det var en väldigt bra kurs.

UTBILDNINGEN FÖR DIG SOM VILL HITTA RÄTT I DITT LEDARSKAP!

Vår kurs Ledarskapsutveckling för chefer lär dig som gått från högpresterande medarbetare till chef hur du kan bli bättre på att leda, delegera och ge feedback.

Läs mer om kursen här

Snack om annat med Peter Wåhlin

Bor: I radhus i Skarpnäck.
Familjesituation: Sambo och tvåårig dotter.
Uppväxt: I Borlänge.
Hur var det att växa upp där? Det var kul, jag trivdes väldigt bra. Det var ju mer kriminellt då. Men det fanns mycket att göra. Ett bra musikliv och fotbollsläger och grejer.
Typisk jobblunch? Jag är en sådan som hänger med andra. Ska folk ut så hakar jag på, annars matlåda. Så typisk jobblunch… svårt att säga. Men något vegetariskt.
Dricker? Kaffe och öl.
Kom med ett boktips! Jag läser mycket science fiction… jag kan tipsa om en trilogi som heter Red Mars, Green Mars och Blue Mars (länk till Wikipedia) som handlar om terraforming. Den är väldigt bra.
Tittar på? Varan-TV.
Vad drömde du om att bli när du var liten? Läkare, eller något med djur.
Spelar du något instrument? Spelar piano, gitarr och munspel. Och sjunger i kör. Och DJ:ar.
Vad spelar du då? Allt ifrån Bruce Springsteen till Johnny Cash, och mycket Jeff Buckley.
Vilken är din favoritapp? Just nu är det Greenly för att kolla snitt priset på el så att jag vet när det är dags att dra igång tvätt- och diskmaskin.
Vilket är det äldsta klädesplagg du fortfarande har “in rotation”? En sov-t-shirt som kanske är 10 år gammal.
När var du riktigt lycklig senast? I helgen när jag fixade i trädgården i vårt nya radhus.
Senast spelade låten på Spotify? *kollar* …NEJ…det är världens sämsta låt. Jag och min tjej snackade igår om vilken som är världens sämsta låt, det är Fanta och Rosé med Frukten och Stora Torget. Det var den vi kom fram till.
Vilket är ditt favoritgodis? Kanderade mandlar.
Ditt hat-ämne i skolan? Hade inget hat-ämne. Gillade skolan.
Vilket var ditt första jobb? Planterade granar i Dalarna.
Poddtips? Ett ljuddrama som heter From Now på Spotify. Inte en podd, men likt.
Hobby? Sjunger i kör och springer en del.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser