Rickard om kursen Excel för självlärda

Rickard Jansson är säljare på Gerdmans i Markaryd. Han har gått vår kurs Excel för självlärda online, via Teams som tillsammans med Zoom är de program vi använder för våra digitala kurser.

”En jättebra kurs. Väldigt bra innehåll.”

Vad tyckte du om kursen?
– Den var bra. En jättebra kurs. Väldigt bra innehåll. En väldigt duktig pedagog eller kurshållare. En riktig Excelnörd. Det var kul. En väldigt bra, innehållsrik kurs med mycket matnyttigt.

Hur använder du Excel i ditt jobb?
– Jag drar mycket statistik på kunder. Ofta blir det väldigt stora Excelark. Vårt affärssystem är av äldre modell. Vi får ut väldigt mycket information, vilket är jättebra, men vi behöver ju kunna sammanställa den på ett vettigt sätt för att få fram det vi vill. Så jag sitter mycket, framför allt mot våra Key Account Managers, med statistik på olika kunder och statistik på försäljning.

Är det något du har ändrat efter kursen? Har du hittat ett nytt sätt att hantera den stora datamängden som du får ut?
– Ja, det blev mycket enklare att använda pivottabeller, vilket jag inte var jättekunnig på innan. Det lärde jag mig väldigt fort och det underlättade väldigt mycket. Att jobba med pivottabeller med utsnitt, hade jag aldrig hört talas om innan. Det underlättade jättemycket, när man kan klicka sig fram på enkla sätt- och få fram olika statistik som du behöver. Sedan använder jag LETARAD-funktionen på ett annat sätt idag, än tidigare. Jag kunde LETARAD innan också, men det gick inte fort.

Om du skulle gå en kurs till i Excel, skulle du vilja gå den digitalt eller i klassrum?
– Det har ju självklart både fördelar och nackdelar med båda sätten. En fördel med att vara i klassrum är att man har läraren på plats. Det kanske är enklare att ställa frågor, lite beroende på hur man är som person. En digital kurs är ju skönt för du slipper åka någonstans. Du kan sitta i en vanlig miljö. Jag hade tre skärmar där jag satt, så att man kan bygga upp det på ett annat sätt än att bara sitta med en liten laptop som man hade gjort i ett klassrum. Det finns för- och nackdelar med båda. Men digitalt var jättebra. Det är ju ett tips att ha åtminstone två skärmar. Tre skärmar är ju… Det är överkurs kanske?

 

Se intervjun här!

EXCEL FÖR SJÄLVLÄRDA

Kursen för dig som lärt dig Excel på egen hand. Lär dig de snabbaste, smartaste, snyggaste och säkraste sätten att arbeta med Excel och få ut mesta möjliga av programmet.

LÄS MER OM KURSEN HÄR!

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser