Rikard om kursen Så effektiviserar du arbetsdagen

Rikard Spålséus arbetar själv med utbildningar och att göra andras vardag mer effektiv med hjälp av olika verktyg i sitt jobb på Swedish Match. Ändå gick han vår kurs Så effektiviserar du arbetsdagen.
– Jag var nyfiken på hur man kan väva in digital produktivitet i kombination med hur man ska strukturera och tänka, det tycker jag är kul.

”JAG VILL GE STORT, STORT BERÖM TILL DAVID SOM KURSLEDARE”

Vad tyckte du om kursen?
– Jag tyckte det var en jättebra kurs, verkligen både kul och inspirerande. Sedan så var det kanske inte så mycket nytt för mig. Och det kanske inte är så förvånande. Jag är ju 46 år och har gått mycket utbildningar och de här principerna är ju sådant man har stött på tidigare. Det är sällan jag går på en kurs nuförtiden och det blir något HELT nytt.
– Men om man hade fått en sådan här kurs direkt när man kommer in i arbetslivet så hade det varit otroligt mycket värt.

Har du ändrat något efter kursen?
– Ja, jag har en personlig utmaning i att inte skjuta stora uppgifter framför mig. När det är saker som kommer att ta ett tag så har jag börjat dela upp det i mindre block och skriva upp exakt vad jag ska göra i stället för bara ”jobba med e-learning”, till exempel

Något annat att tillägga?
– Jag vill ge stort, stort beröm till David som kursledare. Jag hade trott att jag skulle börja multitaska under kursen, för en stor utmaning är ju att det kan bli väldigt tråkigt online. Men han fick mig att hålla skärpan hela tiden och var engagerande.
– Det var klockrent, allt var helt suveränt. Så det går ju verkligen att göra onlinekurser bra, inspirerande och få med alla.

8 SNABBA MED RIKARD SPÅLSÉUS

Bor: Tyresö
Jobbar som: Digital Productivity Manager på Swedish Match. Jag ansvarar för Office 365, vårt intranät och alla de samarbetsverktygen som ingår i Office 365.
Vad är det roligaste med ditt jobb? Jag tycker det roligaste är att ha kontakt med användare och köra utbildningar. Men även att se hur våra digitala verktyg används och sprids i organisationen.
Har du någon förebild i arbetslivet? Pierre du Rietz på Web Service Award är en väldigt inspirerande person. Han pratar ofta om samma saker gång på gång, men han lyckas ändå alltid ha energi och få de sakerna att kännas intressanta och relevanta.
Vad drömde du om att bli när du var liten? Rockstjärna. Och jag gav det 10 år, men kände i 30-årsåldern att det inte skulle bli något av det där. Vi spelade in en skiva med Kung Social som var lite åt halvprogghållet. Men vi hamnade lite i bakvattnet till Lars Winnerbäck. Jag spelade gitarr, men jag har tagit med det där till jobbet och har varit med och spelat i band på julfester och så där.
Lästips: Sapiens: En kort historik över mänskligheten av Yuval Harari, den är häftig.
TV-tips: Dokumentären Helvete om norsk black metal som ligger på SVT.
Poddtips: Jag lyssnar på Alex och Sigge i stort sett varje vecka, tycker de är bra.

Kurs för dig som vill få mer gjort och stressa mindre!

SÅ EFFEKTIVISERAR DU ARBETSDAGEN

 

Gå till kursen

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser