Roxana om kursen SÅ EFFEKTIVISERAR DU ARBETSDAGEN

På Överlida Grus & Transport sköter Roxana Guzman ensam allt det administrativa. Och när verksamheten växte, och det bara blev mer och mer som landade i hennes knä så bestämde hon sig för att gå kursen Så effektiviserar du arbetsdagen.

Roxana Guzman

 

”Det är en sådan lättnad, det känns så gott i själen.”

– När man kommer in och ser ett sådant här skrivbord så är det väldigt skönt, säger Roxana när vi besöker hennes kontor med utsikt över sjön Stora Hallången precis i utkanten av Överlida. Hon gör en gest åt den exemplariskt pappersfria ytan framför sig.

Minskade mängder papper är en av förändringarna efter att hon gick kursen några månader tidigare.
– Förut så skrev jag ut mycket mer. Jag ville vara säker på att ha allt sparat och körde både med hängslen och livrem och sparade allt både på papper och i datorn. Jag hade så mycket högar överallt. Men nu skriver jag bara ut det som jag måste skriva ut.

Jag kände att jag var stressad över att inte ha ordning och full kontroll. Vi fick till och med påminnelser på fakturor för att de inte blivit betalade, och det ska vi inte få. Vi är inte ett företag som ska få påminnelser! Då kände jag att jag måste ha bättre struktur i arbetet. Och det fick jag!

Som ensam på familjeföretagets kontor är det mycket att hålla reda på. Roxana ansvarar för fakturering, inköp, löner, rekryteringar… Och allt det där andra som ska till för att verksamheten ska fungera. Och i och med att företaget har förgrenat sig i flera verksamheter växte Roxanas arbetsbörda.

– Vi har fem bolag som jag håller ordning på nu. Entreprenaden, fjärrvärmen plus olika fastighetsbolag med totalt 18 lägenheter som jag håller översikt på. I samma mail och i samma huvud, och jag kände ett tag där att ”nu blir det för rörigt för mig”.

Då dök passande nog inbjudan till kursen Så effektiviserar du arbetsdagen upp.
Och det gav resultat.

Som så många andra som gått kursen upplever Roxana att hon har rensat bort saker som tidigare har stressat henne. Bland annat att ha en överfull inbox med aviseringar som hela tiden påminner henne om att det kommer ännu fler mail.
– Jag hade en mailkorg som var gigantisk och gav mig ångest. Nu sätter jag av fem minuter på morgonen och ser vad som är viktigt och så slänger jag resten.
– Det är en sådan lättnad, det känns så gott i själen, säger Roxana Guzman med ett leende.

 

Läs mer och anmäl dig här!

 

 

FAKTA om Roxana

Namn: Roxana Guzman
Ålder: 38
Familj: Sambo, 4 pojkar och katten Missan
Bor: Överlida
Jobbar med: Administration inom flera bolag, (gräventreprenad, fastigheter, och fjärrvärmebolag)
Gör på fritiden: Gymmar, umgås med familj och vänner, engagerad i både byalaget och föräldraföreningen

 

 

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser