”Jag tyckte kursen var mycket givande. Vi hade APT på eftermiddagen efter kursen, och då kunde jag använda en del av det jag lärt mig direkt.”

Sahar Zarnegar började karriären som ekonom på ett militärsjukhus i Iran. Där fick hon upp intresset för att arbeta med vård. Något som hon senare gjorde slag i när hon kom till Sverige. Nu är hon sjuksköterska med arbetsledaransvar på vårdcentralen Blomman i Malmö. Sahar gick vår kurs Ledarskap för Sjuksköterskor.

”Det roligaste med det här jobbet är ju att träffa en massa olika människor och att kunna hjälpa dem med olika behandlingar och även i deras rädsla för den sjukdom de har.”

Sahar om kursen Ledarskap för sjuksköterskor

Sahar är arbetsledare för de andra sköterskorna på Blomman och gick Kunskapsgruppens kurs ledarskap för sjuksköterskor. 

– Jag kände att jag behövde en kurs för att lära mig mer om hur man kommunicerar med personalen och får alla att dra åt samma håll. Det gör ju att vi kommer att få en bättre kvalitet på jobbet också.

– Jag tyckte kursen var mycket givande. Vi hade APT på eftermiddagen efter kursen, och då kunde jag använda en del av det jag lärt mig direkt. Då handlade det om att skapa självledarskap hos personalen och får medarbetarna att bli mer självgående.

Något annat du tyckte var extra bra från kursen?
– Det här med att sätta spelregler för hur vi är på jobbet. Att när vi är här så jobbar vi alla mot samma mål, även om vi är olika som personer.

Trivs du med att leda andra?
– Ja, men ibland är det svårt. Efter kursen så har jag tänkt på att vare sig vara en ”låt gå”-chef eller en diktator, utan att ha ett demokratiskt ledarskap där vi tillsammans kommer fram till hur vi ska nå våra mål. Men det kan vara svårt att hålla balansen mellan att vara ledare och samtidigt kollega.

SNACK OM ANNAT MED SAHAR

Bor? Malmö.
Uppväxt? Teheran. Kom till Sverige 2009.
Familj? Ett barn 12 år gammal.
Kör? Hyundai.
Hobby? Dans, träning och simning.
Vilket var ditt första jobb? Det var som ekonom.
Hade du inget sommarjobb i Iran? Nej. Gick direkt från universitetet till att jobba på fältsjukhuset.
Läser du några böcker? Ja, nu läser jag en bok om anknytningsteori. Om hur mycket som avgörs under de första två åren av våra liv. Den heter Attraction, är jättebra.
Något annat boktips? Nej, nu läser jag mest kurslitteratur. Jag håller på att läsa vidare till distriktssköterska och sexolog.
Typisk jobblunch? Hälsosam mat. Det ska vara nyckelhålsmärkt. Typ sallad med kyckling.

POPULÄR LEDARSKAPSUTBILDNING FÖR DIG SOM JOBBAR I VÅRDEN!

Hur gör man för att få alla i teamet att dra åt samma håll? Att få alla att förstå och följa instruktioner och hantera olika personligheter?

 

KOLLA IN KURSEN ATT LEDA ANDRA UTAN ATT VARA CHEF!

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser