”Det är verkligen smidigt!”

Sanna Änggård arbetar som Key Account Manager på Werners Gourmetservice och har gått kurser Bli bättre i Microsoft Teams.

Sanna om kursen Microsoft Teams

I och med pandemin har många möten, både internt och med kunder, flyttats över till Microsoft Teams.
– Vi kände att vi ville bli mer professionella i våra digitala möten, det var därför vi gick den här utbildningen

Hur upplevde du kursen?
– Jättebra! Kursledaren var väldigt pedagogisk. Och även om det var mycket att ta in så har man ju materialet att gå tillbaka till i efterhand.

Var det några speciella bitar i kursen som du tyckte var extra givande?
– En sak var ju de här enkla sakerna; att man tänker hur det ser ut. Så att man inte filmar underifrån, hur man kan använda bakgrunder och hur man gör så att ljudet blir bra. Men också hur man bjuder in till möte och de här basic grejerna som man kanske kan men ändå var bra att ta från grunden.
– Men också det hur man sparar filer, hur man kopplar ihop Teams med de övriga Office-programmen som OneNote och To Do-list.
– Och nu har vi börjat att använda Teams i kommunikationen internt mycket mer, istället för att använda mailen. Det är verkligen smidigt!

BLI BÄTTRE PÅ ATT ARBETA I MICROSOFT TEAMS

Lär dig filhantering, inställningar och hur du skapar, bjuder in, administrerar och deltar i möten.

 

Gå till kursen

13 snabba frågor till Sanna Änggård

Namn: Sanna Änggård
Bor: Österhaninge.
Kör: Hyundai.
Jobbar som: KAM på Werners Gourmetservice. Vi säljer mat, allt från olivolja, vinäger, anka och choklad till svenska restaurang-grossister.
Hobby: Just nu löpning. Jag har precis kommit igång efter att ha hatat att löpa i 50 år, men jag tänkte att nu är det sista chansen att komma igång så jag anmälde mig till Runacademy, så nu håller jag på att träna löpteknik och grejer.
Vilket är det värsta jobb du har haft? Jag har inte haft så tråkiga jobb… Kanske när jag städade på Korsnäs pappersbruk i Gävle när jag var yngre. Det luktade inget vidare i de där omklädningsrummen, annars har jag bara haft bra jobb.
Boktips: Där kräftorna sjunger av Delia Owens och så måste jag säga Mikael Persbrandts självbiografi. Jag lyssnade på den när han läste den själv, den var fantastisk.
Ser på TV: Just nu norska serien Atlantic Crossing, jättebra!

  • TV-serien Atlantic Crossing. Bra tittning.

Vad är det roligaste med ditt jobb? Alltså, jag är ju kock i grund och botten och brinner för det här med matlagning, så att få dela med mig av den kunskapen. Som igår hade jag en provning för Choice Hotels. Jag visade massor med nya desserter, veganska desserter, och så pratade vi lite trender och vad man kan göra framöver. Och hur de verkligen tackar när de går därifrån, det är väl det roligaste. När man har en dialog med kunden och får den feedbacken.
Vad lagar du själv om du ska ha lite mysigt en fredagskväll? Jag lagar väldigt mycket asiatiskt. Men en fredagskväll… Då blir det gärna fisk. Torsk.
Vilken är den tråkigaste arbetsuppgiften du har? Det är att sitta framför datorn. Det är inte kul. Jag vill ju vara ute och göra affärer med människor!
Har du någon förebild i yrkeslivet?

Maria Eklund, en förebild.

Ja, jag har en kvinna som är fantastiskt duktig. Maria Eklund som driver Huvudsta Gård och Görvälns Slott. Hon är otroligt driven och lyckas med allt hon gör. Jag lärde känna henne när jag jobbade som köksmästare på Hufudsta Gård tidigare i livet. Det var ju några år sedan, men fortfarande så ser man hur hon öppnar ställen och lyckas. Nu har hon öppnat något ställe på Mallorca också.
Hon gasar på. Och när det går dåligt och alla andra håller i och bromsar, då går hon all in. Det är häftigt.
Varför slutade du jobba som kock?
Ja, jo, jag hade varit i kök så många år och jag var faktiskt trött på att lukta mat och ha en kockrock på mig varje dag. Jag ville ha vanliga kläder, och då gick jag till det närmaste. Att sälja det jag älskade – mat. Först på ett importföretag som heter Risbergs och sedan 13 år på Werners. Men jag fortsätter att hoppa in som kock på olika ställen fortfarande ibland.
Hur var arbetsmiljön som kvinna i restaurangkök back in the days? Det var tufft, det var det. Men det har ju tack och lov blivit mycket bättre. Och nu vill man ha kvinnor. Man söker med ljus och lykta efter både kvinnor på golvet, kvinnliga köksmästare och till årets kock vill man verkligen ha tjejer. Där är det en fördel att vara tjej idag.

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser