Stina om kursen Att leda andra utan att vara chef

Stina Jordell arbetar som projektledare på Hammarö kommun. Där är hon just nu ansvarig för bygget av en F–6-skola. Hon har gått Kunskapsgruppens kurs Att leda andra utan att vara chef.

”Jag fick ut jättemycket av kursen.”

Varför gjorde du det?
– Jag kände att jag var lite sugen på att se om ledarskapet i min roll skiljer sig mycket mot att vara chef, om man säger så. För jag ska ju ha så många med mig i en sådan organisation, som jag jobbar i idag. Jag behöver ju få med mig alla på tåget. Även om man inte är chef, så måste man ha lite ledaregenskaper med sig i bagaget. Därför frågade jag min chef om jag fick gå den här kursen.

Vad fick du ut av att gå kursen?
– Jag fick ut jättemycket. Det som jag tog med mig var hur man kan lyssna och känna in. Att man kanske inte bara ska gå rakt fram på sin egen linje och lägga sina värderingar högst. Att man kan öppna ögonen och se hur andra resonerar.
– Men det var mycket som var bra. Den var ju digital den här kursen. Jag hade nog inte förväntat mig att den skulle vara så bra.

Vad tyckte du om kursledaren?
– Hon var jättebra. Hon fångade upp alla på ett bra sätt och bekräftade att hon hade hört vad alla sa så att de också skulle kunna reflektera tillbaka om det var så de hade menat. Det blev väldigt tydligt för oss andra som satt med. Hon skötte kursen väldigt, väldigt bra. Hon var väldigt tydlig.

Se intervjun här!

ATT LEDA ANDRA UTAN ATT VARA CHEF

Kursen för dig som leder en arbetsgrupp utan ett formellt chefsansvar. Hitta din outnyttjade potential som ledare, skapa engagemang och locka fram drivkrafter hos dina medarbetare.

 

Gå till kursen

Snabbfakta om Stina Jordell

Ålder: 42 år.
Bor: Hammarö.
Familj: Man, två barn, en hund, en katt och en häst.
Transportsätt till jobbet: Bil.
Yrke: Projektledare.
Det roligaste med mitt jobb: Att driva större byggprojekt men också vara e del av mindre projekt i det befintliga beståndet.
Min tråkigaste arbetsuppgift: Vet ej, har ett roligt jobb.
Det jag skulle bli ”egentligen”/Mitt drömjobb när jag var liten: Veterinär.
Gör på fritiden: Rider, åker skidor, skjutsar barn på olika aktiviteter.
Typisk jobblunch: Pasta.
Lyssnar du på något när du jobbar? Alla andra på teams just nu i coronatider, annars inget förutom radio ibland.
Så vidareutvecklar jag mig i mitt jobb (förutom att gå på kurs): Försöker vara delaktig i många möten även om det inte är mitt skrå för att få en bättre inblick i hela kedjan.
Ser på tv: Serier, helst kriminalserier eller deckare. Typ Top Dog, Innan vi dör m.fl.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser