Göteborgs stad leasing ordnade internkurs med hjälp av kunskapsgruppen

På Göteborgs Stad Leasing sköter man om allt som leasas internt inom staden. Det kan vara allt ifrån skrivbord, datorer, köttbullemaskiner (!) och bilar. Kunderna är beställarna ute i verksamheterna, och på Göteborgs Stad Leasing är man mån om att hålla en hög nivå i kundbemötandet.

– För oss är det ju viktigt att vi klarar att ge våra kunder en bra service och att de är nöjda med oss. Vi jobbar hela tiden med att höja nivån ytterligare på den biten. Därför arrangerade vi den här utbildningen internt för vår personal, säger Therese Berglund som är HR-koordinator. Via Kunskapsgruppen bokade de in kursen Proffsigt bemötande och bra service med kursledaren Magnus Hedberg för sina anställda.

Totalt har drygt hälften av organisationens 110 anställda varit med vid de två utbildningstillfällena. Både de som till exempel arbetar i verkstaden och de som är innesäljare.

Vad tyckte ni om kursen?

– Jag tyckte den var jättebra alltså! Magnus är helt fantastiskt. Han kom hit på kvällen och då är ju alla lite trötta, men han fick verkligen igång alla. Han var helt suverän.

Vad var bäst?
– Jag har ju lyssnat runt lite och alla har tyckt att olika saker har varit det bästa. Men jag måste nog säga helheten, och att han knyter ihop det till konkreta saker man kan använda i sin vardag. Vad gör du när du möter den här typen av kund? Och så var det ju massa humor, en massa skratt…

Ni arrangerade kursen internt, hur funkade det?
– Det funkade jättebra. Er säljare Christer var verkligen snabb på att fixa och dona och skräddarsy efter våra behov, så det var toppen, berättar Therese.

 

Är du också sugen på att anordna kurs internt?

christer rautio

christer.rautio@kunskapsgruppen.se
070-619 99 23

Jag jobbar med försäljning av våra kurser, både öppna och företagsinterna. Jag hjälper även företag att inventera kompetenser och designa utbildningssatsningar.

Läs mer här!

Faktarutan

Namn: Therese Berglund
Ålder: 46
Bakgrund: Jag har jobbat här i tre år. Innan dess har jag varit säljare och även drivit ett lekland i Kungälv i åtta år. Men jag har alltid gillat att jobba med HR, så först vikarierade jag på Lisebergs personalavdelning innan jag hamnade här.
Bor? Torslanda.
Familjesituation? Man, två barn och en hund.
Uppväxt? I Mölndal.
Typisk jobblunch? Matlåda med rester. I dag blir det flankstek.
Dricker helst? Kaffe.
Kom med ett boktips! Jag gillar Jojo Moyes, så Livet efter dig till exempel.
Tittar på? Allt, haha! Jag älskar att titta på serier. Just nu kollar jag på Masters of the Air på Apple TV+.
Vad drömde du om att bli när du var liten? Jag har alltid drömt om att jobba med sjuka barn. Inte att vara läkare, men typ att vara volontär och ta hand om barn som har det svårt. Att göra livet bättre för dem. Jag tror fortfarande att jag kommer att göra det någon dag.
Varifrån tror du den drömmen kom?
Jag har sedan dagis alltid velat ta hand om dem som är mindre. Jag vet inte… Kanske är det för att jag inte har några syskon?
Vad är det roligaste med ditt jobb? Variationen. Jag har ju flera olika roller i verksamheten. Jag är ju både HR-administratör, VD-koordinator och så jobbar jag med styrelsen. Så mycket dona och fixa och se till de mjuka värdena runt om.
När var du riktigt lycklig senast? För några dagar sedan när jag och min kollega AC började skratta hysteriskt åt någonting, du vet hur det blir när man inte kan sluta… Tårarna bara rann… Folk undrade vad vi höll på med… Haha..
Vilket är ditt favoritgodis? Lakrits.
Har du någon oanad talang? Vi spelade dart i fredags med jobbet och då vann jag!
Vem beundrar du? Hmmm… Min mamma. Min pappa dog precis när jag föddes så hon har varit ensam med mig. Men hon är alltid glad och positiv.
Vilket var ditt första jobb? Innesäljare på Pripps bryggerier.
Vad blir det om du ska ha det mysigt en fredagskväll? God mat, tänder ljus och kollar serier.
Poddtips? Wahlgren och Wistam och P3 dokumentär. Lyssnar när jag är ute och går med vår hund Benji.
Hobby? Jag älskar handboll och är tränare för min 15-årige son. Man lägger många timmar på detta, men jag älskar det.
Säg något som irriterar dig i vardagen. Inget. Man ska inte gå och irritera sig på saker.

Faktaruta om Göteborgs Stads Leasing

Göteborgs Stads Leasing AB (GSL) är ett leasingbolag ägt av Göteborgs Stad. Vårt fokus är att erbjuda attraktiva och gröna leasinglösningar för fordon, maskiner, mikromobilitet samt övrig lös egendom och att ge god service till stadens förvaltningar och bolag. Vi hanterar också en stor del av stadens post-, paket- och matleveranser genom vår transportverksamhet.

Vi driver arbetet kring flera viktiga mål i Göteborgs Stads miljö- och klimatprogram såsom en fossilfri fordonsflotta 2023, fossilfri maskinpark 2025/2030 och ansvar för strategin Cirkulär ekonomi. Vi arbetar för att bidra till en hållbar stad genom att minska stadens kostnader och påverka stadens verksamheter till att göra gröna val. Vi arbetar för måluppfyllnad inom flera av områden i stadens ambitiösa elektrifieringsplan och deltar i olika innovationsprojekt inom vårt ansvarsområde. Vi är en attraktiv arbetsplats bestående av totalt fem enheter med cirka 100 medarbetare och vi omsätter totalt 800 mkr.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser