Ulrica om kursen Handläggare & administratör i offentlig sektor

Ulrica Ceder är administratör på Räddningstjänsten i Trelleborg.
Hon har gått Kunskapsgruppens kurs för handläggare administratörer i offentlig sektor.

  • Ulrica Ceder är en av alla deltagare som uppskattar kursen Handläggare och administratör i offentlig sektor. "Man fick både kunskap, påfyllning och inspiration", säger hon.

”Jättebra och uppfyllde mer än jag hade förväntat mig”

– Jag tyckte den var jättebra och uppfyllde mer än jag hade förväntat mig, berättar Ulrica som gillade kursens upplägg med lite ”tyngre” juridikföreläsningar på förmiddagarna följt av mera lättsamma ämnen på eftermiddagarna.

I sin arbetsvardag har Ulrica bland annat kontakt med försäkringsbolag som vill se utdrag ur händelserapporter.
– Då är det bra att veta mer om vad som gäller enligt GDPR, men även var gränserna kring offentlighet och sekretess går.
– Det är kunskap som är bra att så många som möjligt på arbetsplatsen har. I och med att man inte kommer i kontakt med de frågorna dagligen så är det bra att kunna hjälpas åt.

Vad tyckte du om eftermiddagarna med Petra Brask och Mia Törnblom?
– Man fick både kunskap, påfyllning och inspiration. Petras föreläsning gav många bra tips på hur man kan optimera sin kapacitet under en arbetsdag och hur man kan hantera stress. Mycket igenkänning på Mias föreläsning, hur man jämför sig med andra och ibland förminskar sig själv. Superbra att vi fick konkreta verktyg på hur man hanterar negativa tankar.

frågor och svar om annat

Bor: Höllviken.
Familjesituation: Gift och en dotter på 15.
Uppväxt? I Katrineholm.
Hur var det att växa upp där? När man var tonåring så var det rätt tråkigt eftersom det är en liten stad där det inte händer jättemycket. Då ville jag ingenting hellre än att flytta därifrån. Det var därför jag flyttade till Kungälv.
Varför Kungälv?Jag kom in på en teaterlinje på folkhögskolan där. Jag var där i ett år, på internat. Efter det var det helt otänkbart att flytta tillbaka till Katrineholm. Så jag bosatte mig i Göteborg. Och sen blev jag kvar där.
Typisk jobblunch? Då är det här på stationen med mina kollegor. Har oftast med egen matlåda men ibland äter jag ute. I dag har jag kött och råkostsallad.
Vad dricker du helst? Vatten.
Har du ett boktips? 1793 av Niklas Natt och Dag. Läser den just nu.
Vad tittar du på? Jag gillar kostymdraman som Downton Abbey men även dokumentärer om intressanta ämnen eller personer.
Vad är det roligaste med ditt jobb? Att det ofta inträffar oförutsedda saker, jag kan ha en planering och sen blir det något helt annat. Och att det är omväxlande arbetsuppgifter. Det tycker jag är jättekul. Dessutom gillar jag mina kollegor!
När var du riktigt lycklig senast? Ja, Gud… Jag är det ganska ofta. Men det går över ganska snabbt också. Men i helgen när jag var med min familj i naturen.
Säg en bra låt: Söndermarken med Lars Winnerbäck.
Vilket är ditt favoritgodis? Geléråttor.
Har du någon oanad talang? Jag är superbra på att sticka.
Vem beundrar du? Jag beundrar min mamma, för att hon var en så fin och bra person och uppfostrade mig på egen hand fast hon var så ung när hon fick mig.
Vilken är den tråkigaste arbetsuppgiften du har? Att diarieföra. Olika handlingar som ska in i ett digitalt arkiv. Det är ganska mekaniskt.
Vilket var ditt första jobb? Helgjobbade med en grupp funktionshindrade ungdomar. Det var jättekul. Vi gjorde olika utflykter, ofta ute i naturen. Det var väldigt lärorikt.
Vad blir det om ni ska ha det mysigt en fredagskväll? Vi lagar ofta någon mat tillsammans samtidigt som vi planerar helgen och lyssnar på musik.
Vad lagar ni för mat då? Nu i helgen ska vi laga bao buns. Det är asiatiska tacos.
Lyssnar du på några poddar du kan tipsa om? Ja, jag gillar Alex och Sigge. Jag gillar dem jättemycket.
Hobby? Jag tycker om att läsa, vandra i naturen och träna.
Vad tränar du? På gym och Dance Fusion. Det är en blandning av olika sorters dansstilar som latino, street, bollywood m.m. Och så ska jag faktiskt börja dansa tango nu i april med min man.
Vilken är din mest kända släkting? En silversmed som heter Sigurd Persson.
Har du någonsin fått höra att du liknade kändis? När jag var yngre så sa folk att jag liknade Kate Bush.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser