”Det jag gillar mest är att man har tillgång till kursledaren efter kursen”

Urban Stenberg arbetar som enhetschef inom psykiatrin i Falköpings kommun. I sitt jobb har han länge använt Excel när det gäller till exempel personalplanering, budgetering och löner. Men det är först nu ha har gått sin första kurs i programmet. 

Urban om kursen Excel för självlärda

Varför gick du kursen Excel för självlärda?
– Därför att jag tycker att Excel är ett jäkla bra program. Men innan hade jag bara de här självlärda kunskaperna som ni pratar om.

Vad lärde du dig under kursen?
– Det var ett antal aha-upplevelser under kursen. Till exempel kan jag med två knapptryck nu göra saker som tagit timmar tidigare.
– Eller en sådan enkel sak som att göra om till tabeller för att det ska funka bättre. Så jag gjorde om våra lönefiler efter kursen. Det blev en jätteskillnad. Nu har jag en helt annan struktur på det och jag får en helt annan överblick.

Något mer att tillägga?
– Annika var jättebra som kursledare. Men det jag gillar mest är att man har tillgång till henne efter kursen. Och hon är väldigt snabb på att svara, och hon hjälpte mig faktiskt med de här lönefilerna till exempel.
– Man har ju också materialet och e-learningen. Så det är inte bara något som pågår den här dagen, utan man har med sig det efteråt.

EXCEL FÖR SJÄLVLÄRDA

Kursen för dig som lärt dig Excel på egen hand. Lär dig de snabbaste, smartaste, snyggaste och säkraste sätten att arbeta med Excel och få ut mest möjliga av programmet.

LÄS MER OM KURSEN HÄR!

9 SNABBA MED URBAN STENBERG

Bor: Vara.
Jobbar som: Enhetschef inom socialpsykiatrin i Falköping. Har ansvar för tre olika avdelningar med olika inriktningar, geropsyk, socialpsykiatri och LSS. Jag har varit där sedan 2017. Innan dess har jag bakgrund från socialtjänsten och vård och omsorg.
Hur ser dina arbetsdagar ut? Dagarna är ofta fullspäckade. Mycket möten, saker som ska styras upp, budget som ska göras etcetera.
Vad är roligast med ditt jobb? Att jag jobbar i en kommun där jag får de verktyg och det förtroende jag behöver för att driva verksamheten. Frihet under ansvar låter så klyschigt, men så är det. Vi jobbar tillitsbaserat och jag känner att jag har fria händer att lösa den uppgift jag har i de ramar som finns. Och sedan har jag ju ett fantastiskt gäng medarbetare. Vi har ett nytänk och det går undan när vi bestämmer oss för något.
Har du någon förebild i arbetslivet? Nej, det är så svårt att säga någon inom arbetslivet… Men mina morföräldrar är stora förebilder. Deras värderingar har jag fått. Att man ska göra rätt för sig, hjälpa dem som inte har det så bra och att man är prestigelös.
Hur förkovrar du dig? Jag hänger ganska mycket på LinkedIn och sedan har Ledarna ganska mycket läsvärt på sina sidor.
Lästips? Psykologisk trygghet på jobbet. Det är blandning mellan bekräftelse på sådant jag redan ”visste” och nya saker. Och så gillar jag de här lite mer lättsamma Omgiven av idioter och Omgiven av latmaskar.
TV-tips? Blacklist på Netflix. Sedan gillar jag Designated Survivor med Kiefer Sutherland också.
Poddtips? Akademikernas riksförbund har en chefspodd som är bra. Finns en socialtjänstpodd där till exempel som är bra.
Hobby? Bilar är min hobby, eller var. Förr höll jag på med racingbilar. Har varit nere på Nürburgring och kört. Då hade jag en BMW M2 35, den hade väl 430 hästar i en ganska liten bil. Så då gick det undan. Tror jag var uppe i 269 km/h som värst. Men det har försvunnit lite grann. Resa gillar jag också, men nu när inte det har gått, så har det varit att bygga hemma.
Vad ville du bli när du var liten? Jag ville köra ambulans. Jag var på väg att bli ambulansförare men skadade ryggen så jag kunde inte jobba som det.

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser