Wenting om kursen Grundläggande företagsEkonomi för icke-ekonomer

Vi hälsade på Wenting på jobbet för att höra vad hon tyckte om kursen. På Sverull i Jönköping arbetar Wenting Wu som ekonomiassistent. Hon har tidigare studerat logistik och det här med ekonomi var något nytt för henne. Kursen Ekonomi för icke-ekonomer hjälpte henne att utvecklas i sin roll.

 

”Jag är mycket imponerad!”

– Det var en väldigt bra kurs, jag är väldigt imponerad. Tidigare har jag studerat på Högskolan, men det har inte haft någonting med ekonomi att göra. Jag pluggade International Supply Chain and Logistics. Men efter det var det svårt att få jobb, för jag kunde inte svenska så bra.

– Och så började jag här, och då hade jag ju inte så mycket bakgrund inom det här fältet. Men jag sa till min chef att jag ville gå en kurs. Först gick jag en onlinekurs och den var bra, men jag ville gå en med en riktig lärare. Jag var lite tveksam innan faktiskt. Mina kolleger sa att det var mycket fikande och att man mest skämtade på sådana kurser. Men jag blev verkligen imponerad av den här kursen.

Väl strukturerad, innehållsmässigt jättebra och överhuvudtaget en väl upplagd kurs. Jag fick väldigt positiva känslor.

På vilket sätt har kursen hjälpt dig efter att du har gått den?
– Det låter väldigt basic för den som kan ekonomi. Men vi jobbar ju med dubbel bokföring, och kursledaren förklarade klart och tydligt hur allt hänger ihop med debet och kredit. Vad det betyder och vad som är tankarna bakom. Jag fick en helhetsförståelse för hur allt hänger ihop.

– Jag har ju bara jobbat med leverantörsreskontra. Men nu förstod jag hur allt hänger ihop med kundreskontra, budgetering och hur man ser ett resultat. Nu behöver jag inte känna mig dum längre! säger Wenting med ett skratt.

GRUNDLÄGGANDE FÖRETAGSEKONOMI FÖR ICKE-EKONOMER

Få förståelse för grundläggande företagsekonomi på endast två dagar. Lär dig tyda ekonomiska rapporter, lägga budgetar och göra kalkyler. Detta är en intensiv och lärorik utbildning som varvar teori med praktik.

 

GÅ TILL KURSEN

Kort om Wenting

Wenting Wu framför dator

Namn: Wenting Wu
Ålder: 41
Familj: Sambon Anders
Bor: Jönköping
Jobbar med: Ekonomiassistent på Sverull
Gör på fritiden: Arbetar i trädgården och lär mig svenska

 

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser