Om kursen Självledarskap med Mia Törnblom

Vi besökte Carina Aasehaug, Executive Assistant på DFDS, och en av våra tidigare deltagare på kursen Självledarskap med Mia Törnblom.

Carina är VD:ns högra hand, hjälper ledningsgruppen och jobbar även med kundevent tillsammans med säljavdelningen.
En roll som kräver många bollar i luften och som innebär att arbetsbelastningen lätt blir hög. Det var en av anledningarna till att jag ville gå kursen Självledarskap med Mia Törnblom, berättar Carina. 

- Jag gick den här utbildningen för att jag kände att jag ville stärka mig i min roll och få modet att delegera ut till andra. Det blir lätt så att man gör det själv, för att man vet att alla andra har mycket dom också. Och min chef säger ofta till mig:  ”du kan inte göra allt själv, du måste lära dig att delegera”.

 

Vad tyckte du om kursen?

- Det här var i särklass den bästa kurs jag varit på! Jag känner mig så stärkt efter att ha gått den. Nu tar jag lite mer plats och har lättare att säga nej. 
- Det som var bra var att man fick göra övningar tillsammans med andra. Det handlade mycket om att hitta sina styrkor, och det gjorde att jag kunde se vad som håller mig tillbaka. Och så lärde jag mig mycket av de andra deltagarna. Även om deras exempel inte är exakt som mina, så kunde jag se ett mönster och känna igen mig i det.

Vad har du ändrat efter kursen?

- Jag har börjat med övningen att varje kväll reflektera över dagen och skriva upp det i en skrivbok; Vad har varit bra i dag? Vad har varit mindre bra? Vad har jag lärt mig? Vad behöver jag ta hjälp med?
- Och det gäller både jobb och hemma. Livet är ju en helhet där allt hänger ihop.

Känner du någon skillnad så här ett par månader senare?

- Nu har det ju inte hunnit gå så lång tid. Men jag känner att jag tar mer plats och säger ifrån när det blir för mycket. I min roll blir det ju ofta att man får många saker delegerade till sig och det kan vara svårt att säga nej.

 

Vill du också gå kursen Självledarskap med Mia Törnblom? Läs mer och anmäl dig här!


 

Kommentera eller dela inlägget