Det bisarra Motivationsdagen-sambandet som talar för svensk succé i VM-kvalet

Motivationsdagen har en nästan skrämmande (eller vi får väl säga glädjande) förmåga att korrelera förbundskaptener i talarstolen med succé på fotbollsplanen.
Kolla här:

2012: Erik Hamrén blir bokad till Motivationsdagen. Under hösten inför hans framträdanden står Sverige för en av fotbollshistoriens mest legendariska upphämtningar när 0-4 blir 4-4 borta mot Tyskland.
Gåshuden var total och Hamrén hyllades på Motivationsdagens scen.

2016: Pia Sundhage bokades in till Motivationsdagen på våren. Och under sommarens OS ledde hon de svenska damerna till deras största OS-framgång genom tiderna då de tog silver efter att ha slagit ut både USA och Brasilien på vägen till finalen.

2017: Janne Anderssons landslag gör en episk fotbollshöst där man först spelar bort Nederländerna från VM genom att komma före dem i gruppen, och sedan slår Italien i ett legendariskt dubbelmöte där Andreas Granqvist blir dubbad till ”landsfader” efter att ha hållit ihop styrkorna på San Siro i Milano.

2021: I helgen avgörs det om Sverige går till VM direkt eller behöver kvala. Först möter vi Georgien och sedan Spanien och eftersom Janne Andersson är med på årets Motivationsdag är väl saken klar, eller?

Här läser du mer om Motivationsdagen

Och här hittar du en lista på 10 andra bisarra samband du inte kunde drömt om (t.ex. att  antalet dödsfall orsakade av att personer snott in sig i sänglakanen korrelerar med ostkonsumtionen per person i USA.)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser