Det här blir mitt sista tekniksprång

– Jag har precis gjort klart två dagars jobb på en timme! Ansiktet lyser på Rickard Bäck, kursledare för våra nya AI-kurser ”Excel och AI” och ”AI på jobbet”.

Vi talas vid på Teams. Som den digitala nomad han är befinner han sig just nu i Kapstaden. Han är bara drygt 30 år och hugger på allt nytt som händer med en entusiasm jag inte helt klarar att relatera till.

– Och nu har ChatGPT möjlighet att skapa speciella chatbottar. Så man kan bara mata den med texter från er webb och så ber du den skriva ett kursinnehåll om vad som helst, så kommer den att spotta ut det. Precis i det tonläget ni har och med det upplägget ni brukar ha.

– Nu får jag ont i magen, säger jag, vad ska jag göra på jobbet då?

Fredrik Wikingsson har en anekdot om att varje generation har ett tak för när man liksom inte pallar ta till sig teknikutveckling längre. I hans fall handlar det om hans farfar, som vägrade lära sig använda fjärrkontrollen till tv:n. Det tog liksom slut där.

Jan Guillou och Ulf Lundell stannade ju upp redan innan ordbehandlaren kom och sitter och hamrar på gamla skrivmaskiner. Jag har en jämnårig kompis som vägrar att betala parkering via app.

För min del känner jag att AI får bli min sista kraftansträngning för att haka på i den tekniska samtiden. Vad det nu blir som kommer efter AI (om nåt kommer efter AI), kommer jag att skita i att ta till mig. Det kan jag avslöja redan nu. Då kommer jag sitta som en annan Lasse Åberg och drömma mig tillbaka till den här tiden med min Samsung S22, vanliga hederliga googlingar och man var tvungen att ta bilder med kamera.

Med det sagt. Nu tar vi AI-steget tillsammans med de här två kurserna.

Automatisera i Excel med hjälp av AI
Kom igång med AI på jobbet

Fredrik bankler

Utbildningsansvarig fredrik.bankler@kunskapsgruppen.se 031 – 22 24 55  /  0765-424 396

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser