Annika Thörnlund: ”Det är en oerhört positiv känsla att få höra allas aha!”
Annika Thörnlund

Bor: Ekerö, Stockholm
När jag inte föreläser för Kunskapsgruppen så arbetar jag med: Jag håller kurser varje dag men någon gång ibland har jag en dag på kontoret (som jag har hemma)
Född: 1965 i Lund
Utbildning: Ekonomi på gymnasiet och sedan en 1,5 år lång utbildning i Vårddokumentation (typ läkarsekreterare) och sedan utbildningar i IT och pedagogik under många år.

Jag har arbetat åt Kunskapsgruppen sedan starten.

Karriär: Mitt första arbete på heltid var som läkarsekreterare på Karolinska sjukhuset. Efter ett år där fick jag anställning i ett privat företag som hyrde ut personal där jag hyrdes ut som läkarsekreterare till olika läkemedelsföretag. Då ”datorer och ordbehandlare kom in i yrkeslivet” behövde både den egna personalen på företaget och våra kunder utbildning. Vår VD startade en utbildningsavdelning jag fick en tjänst. Under tiden som jag läste pedagogik lärde jag mig ett program i taget. Efter ett par år startade jag eget, 1990. Sedan dess har jag haft min egen firma och hållit kurser åt andra utbildningsföretag samt till mina egna kunder. Kunskapsgruppen har jag arbetat åt sedan starten.
Föreläser på utbildningarna: Excel för självlärda, Excel från grunden, Arbeta effektivare med Office-paketet.
Varför jag tycker det är roligt och givande att arbeta med utbildningar: Jag tycker om att se andra utvecklas. Det är en oerhört positiv känsla att få höra allas ”aha” när jag visar hur man kan arbeta effektivt med alla dessa program.

Jag ”äter” böcker och har en egen bokklubb.

Gillar att göra på fritiden: Alla i min familj har musik som en stor gemensam nämnare. Själv sjunger jag i en gospelkör och den har givit mig många nära vänner och fantastiska upplevelser. Jag gillar att träna gruppträningspass på Ekerö, där jag bor, eller på hotell när jag är ute och reser. Jag ”äter” böcker och har en egen bokklubb. Jag har ett stort umgänge och lagar mycket mat till familj och vänner.

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser