Charlotte Råwall:
”min uppgift är att plocka ut det bästa, paketera och förmedla det.”


Namn:

Charlotte Råwall

Bor:
Partille

Född:
1974

När jag inte föreläser för Kunskapsgruppen så arbetar jag med:
Att coacha chefer i att leda så motivationsskapande som möjligt, att utveckla ledningsgrupper till effektiva och välmående team, att skriva krönikor, att hjälpa ledare att göra praktisk verklighet av Tillitsreformen (https://www.regeringen.se/regeringens-politik/tillitsreformen/), att handleda ledare och medarbetare utifrån deras specifika utmaningar, att utreda om det förkommit kränkande särbehandling, att hjälpa människor att lösa sina konflikter och att utföra KBT-behandlingar mot psykisk ohälsa.

Jag har verkligen nyttjat möjligheten att ta studielån!

Utbildning:
Leg sjuksköterska och leg psykolog. Jag har även gått 1 år på ett musiklärarprogram på musikhögskolan med musikdrama som huvudämne, läst Ekonomisk historia, ledarskapskurser och svenska skriva på universitetet. Jag har verkligen nyttjat möjligheten att ta studielån!

Karriär:
Sjuksköterska inom slutenvård, i hemsjukvård och som volontär på en skola i Indien. Som psykolog har jag arbetat inom rehabilitering, primärvård och som organisationskonsult. I min ungdom arbetade jag som församlingsassistent i Svenska kyrkan.

Charlotte Råwall

Att jag är både sjuksköterska och psykolog tror jag gör att jag lättare kan förstå hur det verkligen är i arbetsvardagen.

Varför jag tycker det är roligt och givande att arbeta med utbildningar:
För det första för att jag där får chans att träffa en mängd engagerade och kompetenta kursdeltagare – ni anar inte hur många hängivna ledare, chefer, sjuksköterskor och undersköterskor det finns i vårt land! Vad som också är roligt är att jag får chansen att förmedla kunskap som jag vet är användbar på riktigt och har ett gediget forskningsstöd. Det finns så mycket god kunskap och användbara verktyg som många själva inte hinner leta upp och tillägna sig – min uppgift är att plocka ut det bästa, paketera och förmedla det. Att jag är både sjuksköterska och psykolog tror jag gör att jag lättare kan förstå hur det verkligen är i arbetsvardagen. Sedan är det något med själva föreläsandet också som jag verkligen gillar!

”Jag skulle kunna fika mig igenom hela livet om jag fick chansen, möjligen med några avbrott för att utbilda för Kunskapsgruppen.”

 

GÅ TILL KURSEN LEDARSKAP FÖR SJUKSKÖTERSKOR

Gillar att göra på fritiden:
Egentligen sjunger jag gärna, men eftersom mina barn på sitt härligt uppriktiga vis uttrycker ogillande mot det (dvs att dom hatar det) så spelar jag trummor istället. Jag fick ett trumset när jag fyllde 40 (det slår mig plötsligt varför!) och det är jättekul!
Sedan älskar jag att fika, både den sociala aspekten av det och själva godsakerna. Jag skulle kunna fika mig igenom hela livet om jag fick chansen, möjligen med några avbrott för att utbilda för Kunskapsgruppen. Får jag säga en sak till jag gärna gör på min fritid? Jag tar på mig olika peruker. Det livar upp!

Jag får ångest av:
Orden ”Ta med egen fikakorg”. De står ofta på de lappar man får hem i från skolan eller någon av barnens aktiviteter, tillsammans med information om någon avslutning eller gemenskapsfrämjande aktivitet. Jag vet nämligen att min ”fikakorg” kommer att bestå av en glasslåda med 4 kex från 2016 på botten som smakar som ett gammalt köksskåp luktar, och en plastflaska vatten, eftersom vi glömt köpa saft. Runt mig har jag 40 personer med trendiga, välfyllda fikakorgar med hemmagjorda pannkakor, korvar i termosar, kanelbullar, tigerkakor och frukter skurna i klyftor i div rejäla pastellfärgade burkar med lock. Då får jag tänka på att jag har andra kvaliteter som förälder och människa, använda compassion och försöka övertyga mina barn om det samma. 🙂

Fantastisk. Trevlig att lyssna på och väldigt intressant. En sympatisk person som verkligen skall föreläsa.

Paulina Gryholm, deltagare på utbildningen Ledarskap för sjuksköterskor

Inspirerande , intressant, kunnig och hade en mycket bra mix av egen reflektion och praktiska övningar.

Helena Nordström, deltagare på Ledarskap för sjuksköterskor

Otroligt kunnig, stor bredd i sin kunskap. Var en mycket bra föreläsare.

Ann-Mari Andersson, deltagare på Undersköterskan

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser