Emelie Allansson: ”när utbildningar blir som bäst så upplever jag att deltagarna får bättre förutsättningar för ett rikt liv”

Emelie Allansson
Emelie är legitimerad psykolog och organisationskonsult. I sin vardag hjälper hon medarbetare och ledare att utvecklas för att nå sina mål på ett effektivt sätt. Hon har mångårig erfarenhet av arbetsgruppsutveckling och har en stor passion för frågor som rör teamledarskap.
Hon föreläser på våra utbildningar Att leda andra utan att vara chef och Lär dig hantera svåra personalfrågor.

 

Inspirerande, kunnig och underhållande. En riktig stjärna. Hon sammankopplade till exempel som gjorde det begripligt”

Ann-Sofie Nord Göteborgs Universitet

Tydlig, rolig, full med praktiska exempel som alla kan relatera till en av de bästa kursledare jag någonsin haft.”

Magnus Sefastsson, Kungälv Energi

Strålande på alla sätt. Kunnig, rolig, disciplinerad och tillämpade genomgående de principer hon föreläste om. Hon gjorde kursen!”

Anna-Maria Kullberg, Mittsverige Vatten & Avfall

19 frågor till Emelie

Född: 1982
Bor: Bagaregården i Göteborg
Familj: Man, fyra barn och två katter
Transportsätt till jobbet: Cykel
Det roligaste med ditt jobb:  Att uppleva när människor utvecklas och lär sig nya saker och hitta nya sätt att hantera utmaningar.
Din tråkigaste arbetsuppgift: Kvitton och tidrapportering
Drömjobb när du var liten: Optiker.
Gör på fritiden: Jag gillar att springa och så läser jag böcker.
Favoritresmål: Sri Lanka.  Vi åkte dit på bröllopsresa och det var en fantastisk resa. Det var mycket intryck och extremt vackert samtidigt.
Hårdkokt, löskokt eller stekt? Jag gillar mittemellan. Hårdkokt är förfärligt.  Mina föräldrar kokade alltid ägg extrem hårt, så det tog 20 år innan jag smakade något annat än den där supertorra varianten.
Favoritapp: Poddappen. Jag lyssnar bland annat på Alex och Sigge, Tankar för dagen och Känsligt läge.
Har du något tatuering? Nej jag har inte det.  Men om jag skulle haft den så skulle jag ha ett citat som jag gillar. Kanske ”Is this where you are? If not go to where you are and I´ll wait for you there”. En uppmaning till att hitta sin egen närvaro och att man inte kan göra det i alla sammanhang och alla kontexter, och att man behöver placera sig själv i rätt sammanhang. I kontexter där man blir levande och känner att ”här kommer jag till min rätt.” Och det är väl egentligen en grundtes som jag tror på både när det gäller organisationer och människor, att man strävar efter att försöka hitta det.
Och i mycket av det jag gör yrkesmässigt känner jag att jag är på rätt plats i dag. Jag får använda stors delar av mina förmågor och resurser.
Var det självklart för dig att bli psykolog?
Nej, det var inte så att det var något jag hade tankar på att bli när jag var yngre. Då hade jag en del mer kreativa tankar, jag tänkte att jag kanske skulle bli regissör. Men så fick jag realitetsanpassa mina ambitioner lite och också tänka att det är ju skönt med någon form av inkomst.
Så att jag blev psykolog är en kombination av att jag alltid har varit väldigt intresserad av hur människan fungerar, men att jag också vill ha någon grad av stabilitet i mitt yrkesliv.
Men jag är oerhört nöjd med att vara psykolog.
När får du ångestsvall? När jag har gjort fel, eller missat något. Jag har en ansvarskännande sida och när jag inte lever upp till den får jag ångest. Hade jag varit min egen terapeut hade jag sagt åt mig hade nog behövt jobba lite med realistiska standards och att då och då händer sånt här alla. Det är en del av att vara mänsklig.
Vad ser du på TV?
Fleabag på Amazon Prime. Så himla bra.
Varför tycker du om att utbilda?
Jag är väldigt förtjust i att överföra den spännande psykologi som jag har fått ta del av och förkovrat mig inom. Den är extremt hjälpsam när det handlar om att skapa ett rikt liv. Och när utbildningar blir som bäst så upplever jag att deltagarna får bättre förutsättningar för det. Oavsett om det gäller arbetet eller livet.
Favoritgodis?
Färsk engelsk lakritskonfekt.
Vad hade du velat heta om du inte skulle heta det du heter nu?
Jag har en kompis vars dotter heter Nicki Bauer, det låter lite mer ”the stage is yours baby” än Emelie Allansson.
Vem är du avundsjuk på?
Folk som blir bruna snabbt. Hade jag fått välja superkraft hade jag valt den.
Har du en återkommande  mardröm?
Ja, att jag ska gifta mig och tre sekunder innan vigseln kommer på att jag inte har någon klänning, eller att den är fruktansvärd och ser ut som en städrock.

Här kan du höra mer om Emelie i podden Här har du din kursledare

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser